Sport
REAL MADRID U FINALU SUPERKUPA

Modriću ovacije i pohvale trenera
Objavljeno 13. siječnja, 2022.
Real Madrid stigao je na korak do osvajanja prvog trofeja u ovoj sezoni. "Kraljevski" se klub plasirao u finale španjolskog Superkupa svladavši u polufinalu u Rijadu nakon produžetaka najvećeg rivala Barcelonu sa 3:2 (2:2). Luka Modrić ponovno je bio čovjek od povjerenja Carla Ancelottija, zaigrao je u početnoj postavi Madriđana te igrao do 82. minute kada je napustio teren uz ovacije gledatelja.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije sudjelovao je i u vodećem pogotku Reala, kojeg je postigao Vinicius Junior (25), a iz igre je izišao kod vodstva svoje momčadi 2:1. Zamijenio ga je Valverde, koji je u produžetcima (98) postigao odlučujući pogodak. Do tada je za vodeću momčad Primere zabio još i Benzema (72), a Barcelona se iz rezultatskog zaostatka dva puta vraćala pogodcima L. De Jonga (42) i Fatija (83).

Bio je ovo drugi ovosezonski El Clasico, i drugo slavlje Modrića i suigrača, koji su bili bolji i krajem listopada, u prvenstvenom dvoboju na Camp Nou. I tada je najbolji igrač Vatrenih bio u prvih 11, odradio je i cijeli susret, a nakon novog uspjeha još je jednom zaslužio i pohvale terenera Ancelottija.

- On posjeduje nevjerojatnu kvalitetu i iznimno je teško izvršiti pritisak na njemu, ali Valverde je bio taj koji je postigao gol kojim smo izborili finale. Sada moramo procijeniti neke stvari. Kada Modrić ne igra, gubimo posjed, ali s Valverdeom u igri dobivamo na okomitosti i napadačkoj moći - poručio je talijanski stručnjak.

Poslije pobjede nad najvećim suparnikom na svom Instagram profilu oglasio se i sam Modrić.

- Ponosan sam na svoj Madrid. Sad finale. Idemo!

Modrić i Real suparnika u nedjeljnom finalu doznali su sinoć, nakon što je odigrano drugo polufinale u kojemu su se sastali Atletico Madrid i Athletic Bilbao. G.R.


Goran Roguljić
21

utakmicu ove sezone

odigrao je Luka Modrić

u dresu Real Madrida

Carlo Ancelotti

trener Reala

On je nevjerojatno kvalitetan i iznimno je teško izvršiti pritisak na njemu. Bez Modrića u igri gubimo posjed, ali s Valverdeom dobivamo na okomitosti i snazi u napadu.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike