Sport
SKANDALI U AFRICI

Turnir tek počeo, a svima je već dosta loših stvari
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
Skandal na utakmici Tunis - Mali u srijedu, na kojoj je sudac čak dvaput prerano dosudio kraj, ozbiljno je narušio ugled Afričkog kupa nacija koji je već ionako potresen gomilom pozitivnih testova nogometaša i ratnom zonom u Kamerunu. Slike Tunižana bijesnih na zambijskog suca Jannyja Sikazwea, koji je prerano označio kraj utakmice, obišle ​​su svijet nogometa. Nakon što su dužnosnici uvidjeli pogrešku suca, na teren je izišao četvrti sudac spreman za nastavak susreta, no na travnjaku nisu bili malijski igrači.

- Bili smo pod tušem već pola sata. I onda su tražili da se vratimo. To je posve idiotski - izjavio je tuniski izbornik Mondher Kebaier. Tunis riskira sankciju zbog odbijanja nastavka utakmice, a to objašnjava i činjenicu da se Tunižani nisu službeno žalili zbog utakmice.

Afrička nogometna konfederacija (CAF) sa svoje je strane naznačila da je interno poslala "sva potrebna izvješća" svojim nadležnim tijelima o tom pitanju i "neće davati nikakve druge komentare" dok se ne donesu zaključci o ovom slučaju, koji daje loš publicitet.

Legendarni kamerunski vratar Joseph-Antoine Bell smatra da cijeli slučaj ne ovisi o Kameruncima, domaćinima natjecanja, nego je odgovornost isključivo na sucu koju će za to snositi i sankcije. Izbornika Zelenortskih otoka Humberta Bettencourta više od pogreške suca zabrinjava širenje korone u momčadima te ratna događanja u Kamerunu. I. Li.
Možda ste propustili...

OSASUNA ŠPANJOLSKI KLUB

Budimir će biti spreman za EP

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike