Regija
VALPOVAČKI PRORAČUN 81 MILIJUN KUNA

Turističkoj zajednici milijun
kuna, udruge upućene na EU
Objavljeno 13. siječnja, 2022.
VALPOVO

Na posljednjoj sjednici valpovačkog Gradskog vijeća većinom je glasova usvojen proračun u iznosu od 81 milijun kuna.

Govoreći o proračunu, koji je ocijenio poticajnim za nastavak razvoja, gradonačelnik Matko Šutalo ustvrdio je da ovako koncipiran osigurava završetak započetih projekata poput “Priča o kulturnoj ostavštini Matije Petra Katančića” i “Parkovni biseri Slavonije”, kao i nove projekte, među kojima su izgradnja Valpovačkog poduzetničkog centra i izgradnja parkirališta na valpovačkom groblju, uz više manjih projekata. Uz proračun, na Vijeću je izglasana i odluka o pokriću manjka od 11 milijuna kuna iz 2021. godine tijekom tri sljedeće godine.

Oporbeni HDZ bio je stajališta da u proračunu treba smanjiti iznos za rad valpovačke Turističke zajednice kako bi se ta sredstva, u ukupnom iznosu od 140.000 kuna, preusmjerila vatrogastvu i kulturnim udrugama. S njihovim zahtjevima nije se složio gradonačelnik Valpova kao predlagač pojasnivši kako se povećanje iznosa za DVD-ove planira riješiti rebalansom, a za dodatna sredstva udruge u kulturi usmjerio je na novac iz fondova Europske unije.

Budući da predložene amandmane Gradsko vijeće nije usvojilo, valpovački HDZ na svojim se stranicama na društvenim mrežama očitovao priopćenjem u kojemu je ustvrdio i da predloženi proračun od 81 milijun kuna za 2022. godinu potvrđuje da su vijećnici HDZ-a već pri predlaganja proračuna za 2021. bili u pravu kada su rekli da je on, s tada planiranih 143 milijuna kuna, bio predizborni i nerealno planiran. “Vijećnici HDZ-a bili su nezadovoljni činjenicom što se pojedine stavke društvenog života povećavaju, primjerice Grad za Turističku zajednicu planira izdvojiti milijun kuna, što je veliko uvećanje u odnosu prema prethodnoj godini, a pritom se izostavlja kultura i vatrogastvo. Stoga su vijećnici HDZ-a uputili amandman s povećanjem sredstava za Vatrogasnu zajednicu od 90.000 kuna radi nabave opreme koja je velikim dijelom uništena u požaru bivšeg Eko-stila, a za kulturu predloženo je povećanje za 50.000 kuna”, naveli su. L. Aničić
Oporbeni HDZ na Vijeću je zatražio veći iznos za DVD-ove, odgovoreno je da će se to riješiti rebalansom

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike