Tehno
SAMSUNG PREDSTAVIO NA TEHNOLOŠKOM SAJMU CES 2022

Freestyle prenosivi projektor, zvučnik i ambijentalno svjetlo u jednom uređaju
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
Samsung je na međunarodnom tehnološkom sajmu CES 2022 predstavio The Freestyle, prenosivi projektor za emitiranje sadržaja u hodu koji donosi vrhunsko iskustvo gledanja omiljenih sadržaja i zabavu za korisnike koji žele prikazivati video i zvučni sadržaj bez obzira na to gdje se nalazili.

The Freestyle kombinira mogućnosti ne samo projektora, nego i pametnog zvučnika te ambijentalnog osvjetljenja u jedan lako prenosiv uređaj. The Freestye teži svega 830 grama, a za razliku od konvencionalnih projektora, njegovo postolje omogućava rotaciju do 180 stupnjeva, pružajući korisnicima prikaz visokokvalitetnog videosadržaja bilo gdje - na stolovima, podovima, na zidu, ili čak na stropu. Najnoviji projektor The Freestyle dolazi s brojnim značajkama za kvalitetu reprodukcije poput automatskog izjednačavanja (autokeystone) i niveliranja (autolevel), koje pokreću vodeće tehnologije u industriji. Navedene značajke omogućavaju uređaju da automatski prilagodi svoj zaslon za bilo koju površinu, pod bilo kojim kutom za savršeno proporcionalni prikaz. Nadalje, značajka automatskog fokusa (autofocus) pruža kristalno čisti prikaz na svim površinama i pod svim kutovima do 100 inča veličine. Isto tako, The Freestyle donosi i dvostruki pasivni radijator koji omogućuje čist i dublji bas bez distorzije, kao i širenje zvuka od 360 stupnjeva za zvučno iskustvo visoke kvalitete.

Što se tiče napajanja, The Freestyle je kompatibilan s eksternim baterijama koje podržavaju USB-PD te 50W/20V output ili više. Zbog toga ga korisnici mogu ponijeti sa sobom i koristiti u hodu, poput odlaska na kampiranje. Također, The Freestyle je prvi prijenosni projektor na svijetu koji može biti spojen na utičnicu za svjetlo bez potrebe za dodatnim kablovima, uz tradicionalno spajanje na zidni utikač za struju. Kada se koristi kao projektor za prikazivanje sadržaja, The Freestyle je moguće iskoristiti za stvaranje svjetlosnih efekata zahvaljujući ambijentalnom načinu rada te prozirnom poklopcu leće. Osim toga, Freestyle je moguće iskoristiti i kao svojevrsni pametni zvučnik koji analizira glazbu te prema rezultatima stvara vizualne efekte koji se projiciraju.

The Freestyle također donosi podršku za Smart TV opcije koje su dostupne na Samsung pametnim televizorima, uključujući streaming usluge, zrcaljenje te mogućnosti emitiranja sadržaja kompatibilnih s Android i iOS pametnim telefonima. Zbog toga je The Freestyle prvi projektor na svijetu certificiran od strane velikih globalnih OTT partnera za vrhunsko iskustvo gledanja sadržaja, a ujedno je i prvi projektor koji donosi glasovno upravljanje na velike udaljenosti s mogućnosti odabira vlastitog glasovnog asistenta. Projektor će biti dostupan za prednarudžbu u Hrvatskoj od 20. siječnja, a službena prodaja očekuje se sredinom veljače.M.R.