TvObzor
FOX: DAN BROWN: IZGUBLJENI SIMBOL

Nova ekranizacija najpoznatijeg svjetskog autora krimića
Objavljeno 14. siječnja, 2022.

Njegovi romani objavljeni su na 56 jezika diljem svijeta, u više od 200 milijuna tiskanih primjeraka. Dan Brown, autor bestselera Da Vincijev kod - koji je postao jedan od najprodavanijih romana svih vremena, 2005. godine proglašen je jednim od 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu, prema magazinu TIME, a prema mišljenju urednika, zaslužan je i za održavanje izdavačke industrije na životu. Upravo zbog tog autora 2022. bit će uzbudljiva ljubiteljima spletki, misterija i drame jer će gledatelji u Hrvatskoj moći uživati u napetom putovanju kroz novu seriju “Dan Brown: Izgubljeni simbol”, s premijerom 19. siječnja u 22 sata na FOX kanalu te će svake srijede u isto vrijeme moći pratiti razvoj priče.



Temeljena na najprodavanijem svjetskom trileru Dana Browna, serija “Izgubljeni simbol” prati pustolovine mladog Roberta Langdona, simbologa s Harvarda koji mora riješiti naizgled nemoguće misterije, spasiti svog otetog mentora i spriječiti jezivu globalnu urotu. U ovoj adaptaciji obožavatelji će upoznati Langdona u ranijim fazama njegove karijere.

Privlačan i šarmantan Ashley Zukerman utjelovit će lik popularnog profesora, poznatog po svojoj sposobnosti otkrivanja najzamršenijih zagonetki. Uz Zukermana, uživat ćemo u majstorskoj glumi koju donosi glumac komičar i dobitnik nagrada Emmy Eddie Izzard kao Langdonov mentor Peter Solomon. Katherine Solomon, Peterova kći, u ovoj adaptaciji oživjet će na malim ekranima kroz lice Valorie Curry, a Laura de Carteret i Keenan Jolliff glume Isabel i Zachary Solomon. Glavnog antagonista, zlikovca Mal’akha, glumi Beau Knapp. Direktoricu ureda za sigurnost unutar američke Centralne obavještajne agencije (CIA) glumi Sumalee Montano, koju smo mogli gledati u serijama “To smo mi” i “Kako se izvući s ubojstvom”, a Rick Gonzalez pojavljuje se u ulozi policajca Nuneza. I mnoga druga imena u glumačkoj postavi vodit će gledatelje kroz uzbudljivu i očaravajuću priču.

Dan Dworkin i Jay Beattie rade kao pisci i izvršni producenti, uz Dana Browna te producente suradnike s ostalih projekata. Ovaj ćete put moći uživati u zanimljivim pustolovinama Roberta Langdona iz udobnosti vlastitog doma, a “Dan Brown: Izgubljeni simbol” jamči napetu zabavu koja će vas držati na rubu vaših sjedala.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike