Sport
NAKON BLISKOG ISTOKA MOGUĆ DOLAZAK U SLAVONIJU

Ako je Caktaš zdrav, Bjelica bi ga rado u svojoj momčadi
Objavljeno 13. siječnja, 2022.
Sada kada je slobodan igrač, Splićanin odgovara i financijskim gabaritima Osijeka

Vijesti koje su u utorak stigle iz Saudijske Arabije prilično su raspalile maštu navijača Osijeka, a pobudile su i šire zanimanje. Mijo Caktaš neočekivano je raskinuo bogati ugovor s Damacom, a s obzirom na to da je Nenad Bjelica prošlog ljeta bio itekako zainteresiran za njegov dolazak u Gradski vrt, odmah se Caktaša opet počelo povezivati s Osijekom.



Naravno, dodatna olakšavajuća okolnost je ta što je Caktašev zasutpnik otac Osijekova prvotimca Darka Nejašmića, pa je zbog toga krenuo drugi dio sage "svi su ludi za Mijom". Caktaš baš po svemu odgovara tipu igrača kojeg bi Bjelica rado vidio u svojoj momčadi. Uostalom, Osijekov trener istaknuo je kako je u potrazi za jednim ofenzivnim veznjakom, pa bi ta novonastala situacija s Caktašem Osijeku doista bila kao "kec na desetku".

Karika koje nedostaje


Zapravo, igrač Caktaševa profila upravo je karika koja nedostaje Bjeličinoj momčadi. On bi mogao biti Osijekov "Livaja ili Petković", čovjek koji je sposoban napraviti razliku, igrač koji donosi dodatnu kvalitetu. Jedina prepreka za ulazak Osijeka u realizaciju tog posla moglo bi biti Caktaševo zdravstveno stanje. Spomenuli su se određeni problemi s koljenom, iako je ta informacija zapravo neprovjerena.

- Trebam li uopće naglašavati kako nam je Caktaš itekako zanimljiv ako je s njegovim zdravljem sve u redu. Riječ je o odličnom igraču kakav nam nedostaje, a sada kada je slobodan igrač, odgovara i našim financijskim gabaritima. U sljedećih nekoliko dana vidjet ćemo postoje li realni izgledi da ga angažiramo. U svakom slučaju itekako smo zaintersirani za njega - rekao je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Ako je zdrav ili ako njegovi eventualni problemi s koljenom nisu ozbiljnije prirode, Caktaš bi se bijelo-plavima mogao priključiti već u Poreču. U prilog mu ide i to što bi došao iz punog natjecateljskog ritma, što će znatno skratiti vrijeme njegove prilagodbe.

Ljetno koketiranje


Caktaš je slobodan igrač bio i ljetos kada je vagao hoće li doći u Gradski vrt. To koketiranje punilo je novinske i stupce na portalima jer Mijo nije bilo kakav igrač. Čovjek je za Hajduk odigrao 237 utakmica i zabio 98 u svim natjecanjima, a od posljednje tri sezone u HNL-u jednom je bio najbolji strijelac (2018/19), jednom je postigao isti broj pogodaka kao Čolak i Marić po 20, a titula prvog topnika lige pripala je Čolaku zbog najmanje minuta provedenih na terenu, dok je prošle sezone zabio devet pogodaka u jesenskom dijelu sezone prije negoli ga je Hajduk poslao na tribine jer nije želio produžiti ugovor pa na proljeće nije imao priliku ostvariti još jedan dvoznamenkasti golgeterski učinak. Ljetošnje priče o njegovu dolasku u Osijek pomalo su naglo prekinute nakon što je odlučio karijeru nastaviti na Bliskom istoku, ali to nije ostavilo nikakve repove iza sebe u odnosu s Nenadom Bjelicom.

- To je bila njegova logična odluka jer je novac koji dobio tamo bio mnogo veći od onog koji smo mu mi mogli ponuditi. Stoga mu nemam što zamjeriti to što su razgovori od ljetos završili na taj način - istaknuo je Bjelica.

Ako će Caktaš izabrati povratak u Hrvatsku, što nije nemoguća opcija, prije svega zbog obiteljskih razloga, Osijek će vjerojatno biti jedini realni izbor. U Hajduk će se teško vratiti zbog ružnog rastanka, za Dinamo, kao hajdukovac teško će se odlučiti, a Rijeka vjerojatno ne može ispuniti njegove financijske zahtjeve. Jedina prepreka dolasku u Osijek mogao bi biti neka inozemna ponuda ili ako doista postoje ti problemi s njegovim koljenom.



Dalibor Keler
BRUNO UNUŠIĆ STIŽE U OSIJEK II
Pozicija desnog beka bila je rak-rana momčadi Osijeka II u jesenskom dijelu drugoligaške sezone. Međutim, čini se kako će mukama trenera Tomislava Radotića s tom pozicijom napokon doći kraj. Naime, vrlo je izgledno kako će se drugoj momčadi bijelo-plavih pridružiti 19-godišnji Bruno Unušić. On je prošlu jesen igrao u drugoligašu Kustošiji kao posuđeni igrač Hajduka, s kojim je sada raskinuo ugovor. Njegovo ime spomenuo je Nenad Bjelica u neobaveznom razgovoru, a brigu o Unušićevoj karijeri vodi otac Darka Nejašmića. Sve to pokazuje kako je Unušić vjerojatno već na putu prema Gradskom vrtu.

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike