Sport
IVAN ČUPIĆ, V. D. KAPETANA

Čekam da Duvnjak dođe i da mu vratim kapetansku traku
Objavljeno 12. siječnja, 2022.
Zbog izostanka Domagoja Duvnjaka ulogu kapetana hrvatskih rukometaša preuzeo je Ivan Čupić. Već je stajao na početku reda u dva susreta protiv Rusije u Gradskom vrtu. "Čupko" je trenutačno najstariji hrvatski rukometni reprezentativac, čak i kada se Duvnjak vrati. Krajem ožujka (27. ožujka) navršit će 36 godina, a sjećamo se kada je krenuo, kada je stigao u reprezentaciju.

Bilo je to još na Europskom prvenstvu u Švicarskoj 2006. godine. Rođeni Metkovac rastao je, izrastao do jednog od najboljih desnih krila svijeta svoga vremena. Unatoč golemom hendikepu. Tijekom priprema za Olimpijske igre u Pekingu Čupić je preskačući ogradu zapeo i izgubio prst. I to na svojoj jačoj, lijevoj ruci. Kobnom događaju svjedok je bio i Domagoj Duvnjak, koji još uvijek u Hrvatskoj liječi bolesna leđa i nije sa suigračima još doputovao u Szeged. Kapetana s nestrpljenjem čeka i njegov dugogodišnji suigrač iz reprezentacije i prijatelj. U dobru i zlu. Zato Čupić nije još pripremio kapetanski govor uoči susreta.

- Iskreno, kao i svi, jedva čekam povratak Duvnjaka. Da mu vratim kapetansku traku. I neka on samo održi taj motivacijski govor. Ja ga još nisam spremio - rekao je Čupić, koji s govorima nema problema, pa mu ni taj motivacijski, bude li trebalo danas protiv Francuza, neće zadavati probleme.

Kao što mu je zadavala realizacija u susretima protiv Rusije koja je bila, s njegove strane, prilično loša. Ispravio nas je Čupić na konstataciju kako mu je realizacija bila loša.

- Nije bila loša, nego katastrofalna. Sva sreća što me je izbornik spasio i povukao s terena.

Vježba li možda ovih dana sedmerce?

- Vježbam ih ja svakog dana i, opet, što mi je to vrijedilo? Možda da ih prestanem vježbati - šalio se Čupić, kojeg su sustigla pitanja o Francuzima. Naigrao se protiv njih velikih susreta.

- Bilo je dosta tih dvoboja. I poraza i pobjeda. No, ovo je novi turnir, okrenuli smo novi list na kalendaru. Sada je 2022. i po svemu ovo će biti jedan potpuno drukčiji turnir.

Ne napušta Čupića optimizam.

- Oni jesu olimpijski prvaci i imaju odlične igrače, ali u ovom susretu nema ni favorita ni autsajdera. Mi ćemo učiniti sve kako bismo ostvarili pobjedu. Kako je naš izbornik rekao: idemo na svaku obranu na svaku loptu. Nitko nam ne može zabraniti maštati. Mi smo Hrvatska i dok imamo šest igrača i jednog golmana, uvijek moramo ići na pobjedu.

Nastavila su se pitanja o Francuzima pa je u jednom trenutku Čupić zaključio:

- A vas zanimaju samo Francuzi pa Francuzi!

Naravno. Uostalom, s njima krećemo na Euro.

- Gledali smo ih. Ovu posljednju utakmicu s Njemačkom. Igraju gustu 6-0 obranu, vuku dosta u leđa, imaju brzu transformaciju. Ne bi trebalo biti nikakvih iznenađenja - zaključio je v. d. kapetana. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike