Sport
OSMINA FINALA KUPA HRVATSKE KREŠIMIR ĆOSIĆ

Nekompletni "brokeri" treći
put čestitali Cedeviti Junior,
ništa od završnog turnira
Objavljeno 12. siječnja, 2022.

Morat će osječki košarkaši pričekati neku drugu prigodu da bi napokon zaigrali na završnom turniru Kupa Hrvatske Krešimir Ćosić. U osmini finala Vrijednosnice Osijek uvjerljivo su nadigrane i poražene u metropoli od Cedevite Junior.



Treći put ove sezone izgubili su “brokeri” od ovog suparnika. Ovaj put treba naglasiti da je momčad Marka Mandića bila znatno oslabljena. Zbog viroze nije bilo prvog strijelca i skakača (domaćin je imao čak 22 uhvaćene lopte više), znači najboljeg igrača Đorđa Topolovića, a dva igrača iz zapisnika nisu mogla pomoći, kapetan Kuany Kuany i Luka Špehar ostali su na klupi zbog ozljede. Nije ni domaćin bio u ful sastavu, ali Damir Mulaomerović ipak raspolaže sa širim, a i ova utakmica pokazala je i kvalitetnijim kadrom, stoga je plasman Cedevite Junior na završni turnir potpuno zaslužen. I očekivan.



Izgledalo je da će sve dvojbe biti riješene već nakon prve četvrtine, u kojoj je domaćin zabijao gotovo iz svakog napada. Prelako su Zagrepčani dolazili do poena, obrana Osječana u pravilu je pucala već na prvoj liniji. Iako do pete minute nije izgledalo zabrinjavajuće, jer bilo je jasno da će obje momčadi defenzivnim obvezama posvećivati jako malo pozornosti. No nakon tih 13:11 u sljedećih pet minuta domaćin je zabio čak 25 poena i na isteku 10. minute bilo je 38:21. Cedevita Junior imala je ukupan šut 15-19, trice 4-5, a Josip Batinić je ubacio čak 17 poena. Do kraja poluvremena ipak nije tako curilo, gosti su primili deset poena manje u odnosu prema prvoj četvrtini (slaba utjeha), a u jednom trenutku se čak uhvatio i rezultatski priključak (47:40 u 17 minuti), ali nije potrajalo. Nekoliko loših obrambenih poteza dalo je domaćinu prigodu da na predah ode s dvoznamenkastom razlikom (58:45). Ništa se nije promijenilo u preostalom dijelu dvoboja, Zagrepčani su za 90 sekundi u nastavku zabili sedam poena, odmah su dali “vrosovicma” do znanja da neće imati ni najmanju prigodu vratiti se više u utakmicu. Prednost domaćina kretala se blizu 30 poena, izgledalo je da će pasti i “stotka”, ali “vitamini” su se ipak ispucali u 30 minuta. Kod pobjednika Batinić je zabio 24 poena, Goran Filipović 17 uz 10 asistencija. Na drugoj strani Anyiarbani Makoi imao je čak 18 dodavanja, bio je i prvi skakač (7) VROS-a, a Marko Bošnjak završio je kao prvi strijelac (21).



Nino Benčina
CEDEVITA J.       99

VRIJED.OSIJEK       82

ZAGREB - Dom sportova II. Gledatelja: 100. Suci: Vovk, Stanković, Grubišić.

CEDEVITA JUNIOR: Ogrizović, Radović 14, Kučić 11 (5-5), Filipović 17 (5-5), Bundović, Miličević 4, Šabić 13 (2-3), Mat. Bošnjak 7 (1-2), Planinić 9 (3-4), Batinić 24.

VRIJEDNOSNICE OSIJEK: Makoi 13, Lisica 19 (3-3), Dugandžić, Grušanović 12 (1-2), Tomljenović 2, Tokić 2, Špehar, Porobić 13 (2-2), Kuany, Mar. Bošnjak 21.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 38:21, 20:24, 27:19, 14:18

Najčitanije iz rubrike