Svijet
MIMO SVIH PROTOKOLA OTIŠAO U ŠOPING

Papa Franjo iskrao se iz Vatikana i kupio CD
Objavljeno 12. siječnja, 2022.
Prvi čovjek Katoličke Crkve pasionirani je ljubitelj klasične glazbe, pa je odlučio prošetati se do Panteona u trgovinu

Na užas Švicarske garde, koja osigurava vatikanske institucije, ali i osobnih čuvara prvog čovjeka Katoličke Crkve, papa Franjo, ljubitelj klasične glazbe, iskrao se u utorak navečer iz Vatikana i posjetio svoje stare prijatelje koji drže prodavaonicu glazbenih kompaktnih diskova u Minervinoj ulici. Papa Franjo, pokazalo se, došao je na "čašicu razgovora" sa starim prijateljima te je ondje kupio jedan CD.Posjet je trebao ostati privatan i tajan, no Javier Martinez-Brocal, urednik televizijske kuće Rome Reports, slučajno se ondje zatekao te ga je snimio svojim pametnim telefonom i fotografiju objavio na Twitteru. U trgovini StereoSound nasuprot Panteonu Franjo se zadržao nešto više od 10 minuta. Glasnogovornik Vatikana rekao je da je Papa onamo otišao blagosloviti trgovinu jer je nedavno obnovljena. Martinez-Brocal je Reutersu rekao da su mu vlasnici trgovine otkrili kako su se s Franjom sprijateljili prije mnogo godina dok je još bio nadbiskup Jorge Mario Bergoglio, a potom i kardinal.

Običavao je navratiti u StereoSound da bi ondje kupio ploče ili nosače zvuka s klasičnom glazbom dok je u Rimu boravio zbog crkvenih poslova. Tada je odsjedao u obližnjoj rezidenciji za gostujuće svećenike. Otkrili su i da su Papi dali CD klasične glazbe, no odbili su biti konkretniji. Poznato je da Franjo voli Beethovena, Mozarta i Bacha, ali i tango glazbu svoje rodne Argentine. Na videosnimci se vidi Papa kako zaobilazi blindirane automobile dok napušta trgovinu i ulazi u bijeli Fiat 500 s vatikanskim pločicama.

Ovo nije prvi put da Franjo posjećuje neku rimsku trgovinu. Godine 2015., dvije godine nakon ustoličenja, naručio je nove naočale od jednoga rimskog optičara. Trebale su mu biti dostavljene u Vatikan, no odlučio je po njih otići sam.Milan Bugarić
Možda ste propustili...

ŠESTI PAKET SANKCIJA PROTIV RUSIJE

Bez suglasnosti o uvozu nafte

ZLOČIN IZ MRŽNJE U AMERIČKOM GRADU BUFFALU

Osamnaestogodišnjak ubio deset ljudi

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana