Osijek
STANARI SE ŽALE NA PARKIRALIŠTE

Izmještanje toplovoda u Naselju Stanka Vraza
Objavljeno 12. siječnja, 2022.
U dijelu Naselja Stanka Vraza jučer su započeli radovi na izmještanju toplovoda, zbog čega je stanarima privremeno “oduzeto” desetak parkirnih mjesta.



Naime, kako bi mogli neometano obavljati radove, djelatnici tvrtke Utvrda d.o.o., koja je, kako doznajemo, u ovom poslu kooperant, ogradili su dio parkirališta, što je izazvalo negodovanje stanara koji ionako u ovom naselju teško pronalaze slobodno parkirno mjesto. Negodovanje nam se uza sve razumijevanje njihova problema čini ipak neprimjerenim, a posebice se to odnosi na upozorenja i proteste poput “Vidimo se na sudu, gospodo!” i “Gdje bih ja trebala parkirati?”, koje je nepoznata osoba ostavila na ogradi gradilišta. Kako je riječ o javnoj površini i radovima na izmještanju toplovoda, koji su od javnog interesa, a ne o nečijem prkosu, ostaje nejasno koga bi ta osoba i u čije ime tužila? Time, ponavljamo, ne želimo podcijeniti njihov problem, no on nije od jučer, puno je širi i dublji i prisutan je u cijelom gradu.



Osoba koja nam se javila na kontakt-telefon tvrtke Utvrda d.o.o., čiju smo građevinsku mehanizaciju zatekli na gradilištu, nije nam znala reći koliko će radovi potrajati i kada će (i hoće li) stanarima Naselja Stanka Vraza biti vraćena trenutno “okupirana” parkirna mjesta te nas je uputila na HEP Toplinarstvo d.o.o. koje je naručitelj radova. Od te tvrtke, pak, do zaključenja broja nismo dobili odgovor na ova pitanja, stoga ćemo o tome izvijestiti naknadno. I. Alilović
Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike