Osijek
BILJE ČEKA POVRAT NOVCA ZA PRETHODNE PROJEKTE

Na listi čekanja projekti su obnova ulica, crkve...
Objavljeno 12. siječnja, 2022.
Proteklu je godinu Općina Bilje, što se tiče realiziranih projekta, završila uspješno, a takav trend općinska uprava misli zadržati i tijekom 2022., u samostalnim projektima i u onima u kojima financijski sudjeluje EU. Iako ih, ističe načelnik Željko Cickaj, u daljnjem provođenju projekata koči spori povrat sredstava koje je Općina Bilje uložila u već završene i plaćene projekte.

- Zaista je teško precizno planirati, jer sredstva za pojedine projekte čekamo i duže od godinu dana. Zbog toga su neki projekti na listi čekanja, pa čim dobijemo povrat sredstava krećemo u njihovu realizaciju. Na spomenutoj listi čekanja nalazi se projektiranje katoličke crkve u Lugu, projektiranje, rekonstrukcija i obnova Ulice Košuta Lajoša te Dubrovačke ulice u Bilju. Također nam je u planu i obnova Ulice Matije Gupca u Bilju, za koju smo podnijeli projektnu prijavu te smo u iščekivanju rezultata natječaja - kaže načelnik te nadodaje da nastavljaju i s izmjenom javne rasvjete energetski i ekološki učinkovitijom u Vardarcu i Lugu, a nakon toga toga slijedi ostatak ulica u Bilju.

U 2022. godini počinje gradnja vodovodne mreže Zlatna Greda, koja je zajednički projekt s Hrvatskim vodama i Vodoopskrbom Darda. Sredstva su najvećim dijelom osigurana od strane Hrvatskih voda, dok će manji dio sufinancirati Općina.D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike