Mozaik
POTPISAN DODATAK UGOVORA

Dora će se održavati u Opatiji sve do 2024.
Objavljeno 12. siječnja, 2022.
Nastavak suradnje Grada Opatije i HRT-a potvrđen je potpisivanjem dodatka sporazumu o organizaciji manifestacije Dani HRT-a i izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije - Dora. Ugovore su potpisali gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, glavni ravnatelj HRT-a Robert Šveb, direktorica TZ-a grada Opatija Suzi Petričić, ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktor tvrtke Opatija 21 d.o.o. Igor Štok. Dora 2022. održat će se u Opatiji 19. veljače 2022. Novost je da ove godine suorganizator postaje i TZ grada Opatija, a potpisani dodatak sporazumu odnosi se na razdoblje od tri godine, do 2024.

- Vrlo sam zadovoljan što smo zajedničkim zalaganjem i izvrsnom suradnjom osigurali uvjete za ostanak popularne glazbene manifestacije u Opatiji. Opatija je grad festivala, grad manifestacija, bogate kulturne baštine. Izbor hrvatske pjesme za pjesmu Eurovizije godinama se održava u našem gradu pa je tako povratak Dore u Opatiju 2019. bio sasvim logičan korak i želimo da tako i ostane. Epidemiološka situacija sada, naravno, diktira na koji će način cijela manifestacija biti održana. Prilagodit ćemo se uvjetima u trenutku održavanja manifestacije - kaže Kirigin.

- Izuzetna mi je čast biti ovdje s vama u ime HRT-a te potpisati sporazum o organizaciji našeg kapitalnog projekta. Naglasak je cijele manifestacije na Opatiji, gradu koji je sinonim za vrhunski glazbeni spektakl, snimke s kojeg ćemo upravo iz Opatije odaslati u svijet, a one govore o našoj produkcijskoj kvaliteti. Svjesni smo zahtjevne situacije u kojoj se nalazimo, no vjerujemo da će se Dora 19. veljače održati kako smo zamislili - istaknuo je Šveb, zahvalivši pritom svim suorganizatorima na zajedničkom radu. T.K.
Možda ste propustili...

MANIFESTACIJA “DJECA SA SELA U KOLU SU VESELA” U VOĆINU

Održavanje dječje smotre najbolji je način da čuvamo svoju folklornu tradiciju

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

NEMA VIŠE “DŽABE”

Pet eura za ulazak u Veneciju

Najčitanije iz rubrike