Mozaik
ROYAL MAIL IZDAJE POSEBAN SET U ČAST 60 GODINA LEGENDARNOG BENDA

Rolling Stonesi na čak 12 markica
Objavljeno 11. siječnja, 2022.
Royal Mail izdat će poseban set od 12 poštanskih maraka "u znak počasti jednoj od najdugovječnijih rock-grupa svih vremena", Rolling Stonesima, u godini u kojoj legendarni rockeri obilježavaju šezdesetu godišnjicu zajedničkog djelovanja. Na markama će biti ovjekovječeni njihovi nastupi diljem svijeta. Na osam poštanskim maraka bit će prikazani frontman Mick Jagger, gitaristi Keith Richards i Ronnie Wood te pokojni bubnjar Charlie Watts, na koncertima u raznim dijelovima svijeta, od londonskog Hyde Parka u srpnju 1969., do East Rutherforda, u New Jerseyu, u kolovozu 2019. Na preostale su četiri marke po dvije slike svih članova benda zajedno i dva postera njihovih svjetskih turneja. Watts je umro prošle godine, u dobi od 80 godina.

- Malo je bendova u povijesti rocka uspjelo stvoriti tako bogatu i ekspanzivnu karijeru kao Rolling Stonesi. Stvorili su neke od najikoničnijih i najnadahnutijih albuma u modernoj glazbi, a njihovi nastupi uživo mogu se nazvati revolucionarnima - rekao je David Gold, direktor za odnose s javnošću Royal Maila.

Rolling Stonesi su osnovani 1962., jedan su od najuspješnijih i najdugovječnijih rock-bendova na svijetu koji je, prema procjenama, prodao više od 240 milijuna ploča diljem svijeta i usput dobio brojne nagrade, među kojima i tri Grammyja. Četvrta su britanska glazbena grupa, nakon Beatlesa, Pink Floyda i Queena, u čiju je čast Royal Mail izdao posebne poštanske marke.

Na kolekciji maraka pošta je surađivala s članovima i menadžerima grupe, a ona će se u prodaji naći od 20. siječnja. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa