Regija
DRŽAVA DALA 1,1 MILIJUN KUNA

Djeca će moći u vrtiću
boraviti i nakon 16.30?
Objavljeno 11. siječnja, 2022.
Dijete u vrtiću ne smije biti duže od deset sati. Roditelji koji će po djecu dolaziti kasnije, kasnije će ih i dovoditi
BELI MANASTIR - Ako je dosad i bilo problema s radnim vremenom belomanastirskog Dječjeg vrtića Cvrčak, što se odnosi na roditelje koji do 16.30 sati nisu stizali po svoju djecu, vrlo brzo više ih ne bi trebalo biti.

Grad Beli Manastir je, naime, u partnerstvu s Dječjim vrtićem Cvrčak, aplicirao projekt “Nastavak unaprjeđenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja” u sklopu Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.”, koji je ovih dana odobren. Tako je osigurano nešto manje od 1,1 milijun kuna iz državnog budžeta (uz 100-postotno financiranje), u svrhu osiguravanja usluge produženog radnog vremena vrtića u Belom Manastiru i područnih odjela u Šećerani i Branjinom Vrhu.

Anketiranje


- Duže radno vrijeme vrtića odgovor je gradske uprave i uprave vrtića na povećani interes roditelja zbog njihovih poslovnih obveza, poput rada u smjenama - kažu u belomanastirskoj gradskoj upravi, naglašavajući kako će reorganizacija postojećeg sustava rada vrtića dovesti do povećanja broja odgojitelja i stručnog osoblja u gradskim vrtićima, a što će biti financirano sredstvima Europskog socijalnog fonda. Ovakvim razvojem situacije zadovoljna je i Ljiljana Tokić, ravnateljica DV-a Cvrčak.

- Osnovna nam je namjera bila uskladiti radno vrijeme vrtića s radnim vremenom roditelja naših polaznika. U ovom trenutku vrtić radi do 16.30 sati, ali ima roditelja koji rade duže, pa im je problem organizirati dolazak po djecu - pojašnjava ravnateljica Tokić, napominjući kako se projekt odnosi na sva tri belomanastirska vrtića. U ovom trenutku ne može reći koliko će se roditelja odlučiti na to da ostavljaju svoju djecu nakon 16.30 sati, budući da je anketa još uvijek u tijeku. Sukladno rezultatima ankete, nastavlja, bit će prilagođeno novo radno vrijeme. No, upozorava, nijedno dijete u vrtiću ne smije biti duže od 10 sati, tako da će oni koji se odluče po djecu dolaziti kasnije, djecu kasnije i dovoditi u vrtić.

Potvrda tvrtke


- Zasad je sigurno da projekt osigurava zapošljavanje četiriju odgojitelja, dva u Belom Manastiru te po jednog u Branjinom Vrhu i Šećerani te u svakom od spomenutih vrtića po jedne pomoćne kuharice spremačice - kaže Tokić, objašnjavajući kako će svi oni biti zaposleni na određeno, uz skraćeno radno vrijeme. Roditelji će, žele li da im djeca ostaju duže, od poslodavca morati donijeti potvrdu o radnom vremenu tvrtke u kojoj su zaposleni. Bar zasad, u obzir dolaze samo oni roditelji čija su djeca u vrtić upisana ove pedagoške godine. Natječaj za spomenuta radna mjesta bit će raspisan nakon sjednice Upravnog vijeća vrtića, koja je planirana za srijedu.



Ivica Getto
Svi upisani, u vrtiću gotovo 200 djece
Trenutačno tri gradska vrtića polazi gotovo dvjesto najmlađih stanovnika Belog Manastira i prigradskih naselja. Svi oni koji su tijekom prošlogodišnjih upisa odučili upisati svoju djecu u vrtić, to su i učinili, bez obzira na to radi li samo jedan ili oba roditelja. ‘’Budući da su se otvaranjem dvaju novih područnih objekata stekli svi prostorni te samim time i pedagoški uvjeti, odlučili smo primiti i djecu čiji jedan od roditelja ne radi, a sve kako bismo ih uključili u predškolsko obrazovanje’’, naglašava ravnateljica.

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

Najčitanije iz rubrike