Regija
BELIŠĆANSKE VATROGASNE POSTROJBE POJAČALE OPREMLJENOST

S opremom vrijednom više od 31.000 kuna vatrogasci će biti spremniji i zaštićeniji
Objavljeno 11. siječnja, 2022.
BELIŠĆE - U novu godinu vatrogasne postrojbe Grada Belišća ulaze s nabavljenom novom opremom vrijednom više od 31.000 kuna koja će im omogućiti obavljanje još zahtjevnijih intervencija, ali i pravovaljanu zaštitu pri provođenju tih zadataka, potvrdio je zapovjednik i tajnik Vatrogasne zajednice Belišća, Dubravko Čovčić.

”Da se vatrogasne postrojbe mogu suočiti s nastalim nepogodama nastojimo planski, kroz planove nabave vatrogasne opreme Vatrogasne zajednice Grada i uključivanjem na javne pozive, nabaviti nužnu opremu. Tako smo u 2021. godini uključivanjem u javni poziv Osječko-baranjske županije za nabavu vatrogasne opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima uspjeli nabaviti za DVD Belišće ljestve JUST sastavljače u vrijednosti od 14.211 kunu. Za DVD Veliškovci nabavljena je oprema u ukupnoj vrijednosti od 7925 kuna, i to agregat za struju i svjetiljku – LED reflektor, a za DVD Bocanjevci uspjelo se realizirati jedan dišni aparat s maskom i dvije boce za dišni aparat od šest litara za 7749 kuna. Ukupna vrijednost sve te vatrogasne opreme iznosi 31.886,51 kunu, gdje se kroz javni poziv Županije uspjelo realizirati 9500 kuna, a razliku su sufinancirali Grad Belišće preko gradskog VZ-a u iznosu od 17.000 kuna i sam DVD-a u iznosu od 5386 kuna”, kazao je Čovčić dodavši da su, iako raznovrsni, oprema i uređaji kojima vatrogasci raspolažu uvijek nedostatni, jer je s razvojem društva i tehnoloških procesa potrebno razvijati i vatrogasnu opremu kako bi uspješno mogli rješavati probleme.

Vatrogasna oprema kupljena iz sredstava belišćanske Vatrogasne zajednice, iz namjenskih sredstava predviđenih Planom nabave vatrogasne opreme za potrebe vatrogasnih postrojbi i Planom financiranja VZG-a i gradskog proračuna za 2021. godinu, predstavnicima DVD-ova s područja grada uručena je na redovitoj sjednici Predsjedništva i Zapovjedništva Vatrogasne zajednice. Tom prigodom predstavnicima DVD-ova uručeni su po jedna intervencijska vatrogasna kaciga sa svjetiljkom i pokapa, a DVD-u Bistrinci dva para vatrogasnih čizama. Također, za održavanje akumulatora na vozilima uređeni su ispravljači za održavanje i punjenje akumulatora DVD-u Belišće, Bistrinci i Gat. L.A.
U sklopu nabave nove opreme, DVD Belišće dobilo je ljestve JUST sastavljače u vrijednosti 14.211 kuna

Možda ste propustili...

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

Najčitanije iz rubrike