Osijek
OŠ V. BECIĆA DOMAĆIN ERASMUS+ PROJEKTA

Osječani su ugostili učitelje iz Portugala, Malte, Estonije, Irske i Italije
Objavljeno 11. siječnja, 2022.

U sklopu Erasmus+ projekta Mindfulness and Wellbeing in European schools, u Osnovnoj školi Vladimira Becića u prosincu je realiziran projektni dan o temi "Dobrobiti djece", na kojem su bili domaćini gostima (učiteljima) iz Portugala, Malte, Estonije, Irske i Italije. Projekt je realiziran u suradnji s Agencijom za mobilnost i programe EU-a, a posjet Hrvatskoj prva je mobilnost navedenog projekta.



- Pripremili smo niz kreativnih pedagoških radionica kojima je cilj bio prikazati učenje na nov i inovativan način, u skladu sa svim metodama suvremene nastave. Tako smo provodili radionice o organizaciji vremena i trikovima za učenje, izrađivali smo antistresne loptice od balona, podsjetili se na važnost tehnika disanja te u dvorani imali božićni fitness. Kreirali smo ugovor o suradnji učitelja, roditelja i djece na engleskom i hrvatskom jeziku, kreirali smo igru Čovječe, ispravi se; te napravili Labirint razvoja timskog rada i podsjetili se na važnost sigurnosti u prometu. Provodili smo šahovsku radionicu te vježbali već poznati brain gym. Učenici razredne nastave izrađivali su božićne ukrase, kućice od keksa i figurice u humanitarne svrhe, a učenici integriranog odjela izradili su terapeutski terarij. Pri tome su nam velika podrška bili roditelji kao vanjski suradnici, ali i timski rad učitelja - nabraja Lea Liović, mag. pedagogije iz OŠ Vladimira Becića.

Osim kreativnog projektnog dana domaćini su pripremili i zanimljiv program dobrodošlice gostima na engleskom jeziku, koji je vodila učenica Helena Kosina, te su učenici Dramske skupine poručili svima: "Individually we are just a drop. Together we make an ocean."

U okviru navedenog projekta ostvarili su suradnju s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti - doc. dr. sc. Ivana Moritz organizirala je radionice koje su vodile doc. dr. sc. Ružica Tokić Zec i doc. dr. sc. Tijana Borovac. Također, u školi su organizirali i radionicu pozitivne psihologije koju je vodila dr. sc. Stanislava Kuharski, pod nazivom "Mindfulness and positive psychology".

Uz edukativni dio, gosti i domaćini posjetili su Đakovačkoj ergelu lipicanaca, dvorac Dore Pejačević u Našicama te muzeje u Donjem Miholjcu i Valpovu, a na svečanoj večeri u restoranu Emaus koordinatorica projekta podijelila je svim sudionicima certifikate za sudjelovanje. "Slika koju smo poslali u svijet beskrajno je pozitivna, a to se odnosi osobito na naše učenike. Ovo je još jedna potvrda kvalitete rada u našoj školi i dokaz da timskim radom možemo našim učenicima pružiti najbolje obrazovanje", rekla je koordinatorica projekta, profesorica Tatjana Kristek.

Valja istaknuti kako je OŠ Vladimira Becića drugu godinu dobila eTwinning oznaku za kvalitetu rada (eTwinning school label), što je dokaz afirmacije školskih sadržaja kojim u školi utječu na njezinu konkurentnost, kao i na dobrobit svojih učenika.



Ivana Rab Guljaš
Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike