Mozaik
ZVIJEZDE IGNORIRALE DODJELU

Zlatni globus iza zatvorenih vrata
Objavljeno 10. siječnja, 2022.
Remake filma "Priča sa zapadne strane", redatelja Stevena Spielberga, proglašen je najboljim mjuziklom ili komedijom na privatnoj dodjeli Zlatnih globusa u nedjelju, objavili su organizatori na web-stranici. Remake tog mjuzikla iz 1961. govori o mladoj ljubavi i rivalstvu među suparničkim uličnim bandama. Zvijezda "Priče sa zapadne strane" Rachel Zegler nagrađena je za najbolju filmsku glumicu u mjuziklu ili komediji, a Nicole Kidman dobila je Zlatni globus za najbolju glumicu u drami "Being the Ricardos".

Udruga stranih novinara u Hollywoodu (HFPA), koja organizira dodjelu Zlatnih globusa, najboljom dramom proglasila je "The Power of the Dog", za koji je nagradu za najbolju redateljicu dobila Jane Campion. Zlatni globus za najboljeg glumca u drami dobio je Will Smith za ulogu u filmu "Kralj Richard", a za najboljeg glumca u mjuziklu ili komediji nagradu je dobio Andrew Garfiled za ulogu u filmu "Tick, Tick... BOOM". Najboljim filmom na stanom jeziku proglašen je japanski trosatni film "Drive my Car" redatelja Ryusukeja Hamaguchija.

Glumci, redatelji i filmski studiji ove su godine uglavnom zanemarili dodjelu Zlatnih globusa, nakon kritika 2021. godine da su njezini organizatori, HFPA, djelovali s upitnom etičkom politikom i bez crnačkih članova. Televizijska kuća NBC, koja je dugo prenosila taj događaj, odlučila je da neće emitirati dodjelu ovogodišnjih nagrada. HFPA, koja je proširila i diverzificirala svoje članstvo te revidirala svoju praksu, objavila je svoj odabir na ceremoniji na Beverly Hillsu, održanoj iza zatvorenih vrata. Dobitnici su javnosti predstavljeni preko društvenih mreža i na web-stranici Zlatnih globusa.

Dodjela Zlatnih globusa inače privlači milijune TV gledatelja, koji prate dolazak filmskih zvijezda na crveni tepih i večeru koja stvara glamurozan, ali neformalan osjećaj u usporedbi s dodjelom Oscara, najcjenjenijih filmskih priznanja u industriji. H
Dobitnici su javnosti predstavljeni preko društvenih mreža i na web-stranici Zlatnih globusa

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

PETI SINGL S IŠČEKIVANOG STUDIJSKOG ALBUMA

Grše objavio novu pjesmu i videospot "Dalmatino"

Najčitanije iz rubrike