Sport
VELIKA NEDJELJA

Senzacija Strolza i berba
bodova hrvatskih skijaša
Objavljeno 9. siječnja, 2022.
Gotovo svi hrvatski skijaši koji su u nedjelju krenuli sa starta uzeli su bodove u Svjetskom kupu

Bila je to velika nedjelja hrvatskog skijanja, ali i Austrijanca Johannesa Strolza, koji je sa startnim brojem 38 postao senzacionalni pobjednik iznimno izjednačenog slaloma za Svjetski kup u švicarskom Adelbodenu. U Švicvarskoj su sva četvorica hrvatskih skijaša osvojili bodove, a uspjeh su upotpunile njihove kolegice iz reprezentacije Leona Popović i Zrinka Ljutić bodovima u Kranjskoj Gori.



U Adelbodenu je od Hrvata najbolji bio Filip Zubčić na 15. mjestu, sa sekundom i tri stotinke zaostatka za pobjednikom Strolzom. Samuel Kolega završio je na 21. mjestu (+1.73), i drugi put u karijeri osvojio bodove, Matej Vidović je bio 24. (+1.92), a Istok Rodeš 25. (+2.00) na svom debitantskom nastupu u ovoj sezoni.

- Skijanje je bilo dobro. Na nekim dijelovima bio sam malo bolji, na nekim dijelovima malo slabiji, ali u konačnici ovo je jako dobar momčadski rezultat. Sva četvorica osvojili smo bodove, a kada se svemu priključe dvije cure koje su u Kranjskoj Gori osvojile bodove, to je stvarno fenomenalan rezultat. Najviše želim pohvaliti Istoka koji je do bodova došao u prvoj utrci nakon ozljede - kazao je Zubčić nakon adelbodenskog 15. mjesta.

Kolega je nakon 21. mjesta također isijavao zadovoljstvom.

- Ovo su mi prvi bodovi u sezoni i to mi jako mnogo znači. Prva vožnja bila je dobra, druga malo opreznija, a i ja želim naglasiti ovaj momčadski uspjeh - poručio je Kolega i mikrofon prebacio Istoku Rodešu:

- Stvarno bi bilo sebično da budem nezadovoljan nakon ovog rezultata. Nakon svega što sam prošao zadnjih mjeseci ovo je odličan rezultat. U prvom laufu skijanje je bilo dosta dobro, a u nastavku su me neke sitne pogreške koštale još boljeg rezultata.

No skijaška priča dana je Austrijanac Johannes Strolz koji je sa startnim brijem 38 pomeo konkurenciju i s vremenom 1:50.5 minuta ostvario svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu. Za 29-godišnjeg Strolza ovo je bio 64. start u utrkama Svjetskog kupa u kojem mu je do sada najbolji plasman bilo 10. mjesto na slalomu u Madonni di Campiglio prije dvije godine. Austrijanac je u prvoj vožnji iskoristio odlično pripremljenu stazu i ostvario sedmi rezultat, u drugom laufu bio je još brži te iza sebe ostavio sunarodnjaka Manuela Fellera (+0.17), dok je treći bio Nijemac Linus Strasser (+0.29).


Ivana Liović
38

je bio startni broj senzacionalnog pobjednika Johannesa Strolza

Skijaši ostaju u Švicarskoj, u Wengenu ovaj tjedan voze superveleslalom, dva spusta i slalom

Andrea Komšić je 31. rezultat nakon prve vožnje ostala bez prilike za bodove u Kranjskoj Gori

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana