Mozaik
IZDANJE U POVODU 75. ROĐENDANA DAVIDA BOWIEJA

Objavljen izgubljeni album "Toy"
Objavljeno 9. siječnja, 2022.
Ovih je dana objavljen album ponovno snimljenih i obnovljenih verzija nekih od najranijih pjesama Davida Bowieja. Tzv. izgubljeni album "Toy (Toy:Box)" objavljen je dan uoči Bowiejeva 75. rođendana. Pjesma "Shadow Man" objavljena je u dvije verzije. Prva je "Unplugged & Somewhat Slightly Electric Mix" iz 2000., opisana na Bowiejevoj stranici kao "ogoljeni miks ponovnog snimanja".



- Dok smo snimali osnove pjesme, Earl Slick predložio je da on i ja presnimimo akustične gitare na sve dijelove. Rekao je da je to trik Keitha Richardsa: ponekad bi te gitare bile istaknuti dio pjesme, a ponekad bi više igrale na sferu podsvijesti. Kasnije, dok je miksao, David je čuo jednu od pjesama ogoljenu samo na vokal i akustične gitare; to mu je dalo ideju da bismo trebali napraviti neke takve mikseve i da će možda jednog dana biti korisni - sjeća se producent Mark Plati.



Druga neobjavljena verzija pjesme "Shadow Man" rana je studijska demo verzija pjesme, koja je snimljena u posljednjim mjesecima 1970. Album "Toy" također se nalazi u box setu "David Bowie 5. Brilliant Adventure (1992. - 2001.)". T.K.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa