Osijek
VELIKO ZANIMANJE ZA BESPLATNO KLIZANJE

Na ledu, a oko srca toplo
Objavljeno 10. siječnja, 2022.
Besplatno klizanje na Sokolu subotom ujutro gradonačelnikova je inicijativa

Ushićenje klizača koji su nestrpljivo čekali na ulazak na Gradsko klizalište Centra Sokol u subotu, 8. siječnja, pokazalo je kako je inicijativa gradonačelnika Ivana Radića, kojom je Osječanima tijekom siječnja omogućeno besplatno klizanje i najam klizaljki subotom u terminu od 9.20 do 10.20, pun pogodak.



I prije zakazanog termina bila je ispunjena kvota od 150 klizača, koliko ih maksimalno smije biti na ledu u jednoj smjeni, prema suglasnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Među onima koji su stigli na vrijeme kako bi pronašli svoje mjesto bilo je veselo društvance prevođenom trenerom Danielom. Petorica dječaka, Kristijan, Šimun, Domagoj, Niko i Jakov, na naš retoričko pitanje vole li klizati odgovaraju uglas, euforično: "Da! Jedva čekamo ući!"

- Oni su inače napredna grupa za natjecanje, a sada smo došli malo se odmoriti u opuštenijem ritmu - otkrio nam je trener Daniel.

Bile su na klizalištu Centra Sokol čitave obitelji, mame i tate s djecom, od kojih su neka pomoću pingvina učinila svoje prve klizačke korake. Dok su iskusni klizači bez problema manevrirali kroz dobro ispunjeno klizalište, neki su se držali bliže ogradi koja je nudila oslonac.

- Nemamo puno klizačkog iskustva, no ovdje je stvarno super! Jedino je malo gužva pa moramo dosta paziti na druge klizače - dojmovi su prijateljica Ane i Tie.

Zadovoljan je i direktor Centra Sokol, Vladimir Mađarević, koji nam je rekao kako vremenski uvjeti do sada nisu bili naklonjeni klizačima.

- Interes je uistinu velik, no, nažalost, ne možemo iz epidemioloških razloga sve pustiti na led. Ljudi vole klizati, pokazalo se kako su Osječani klizanje prihvatili kao oblik rekreacije i svake zime jedva čekaju da se otvori klizalište. Iako ove sezone imamo problema s vremenskim uvjetima i pandemijom, nekako uspijevamo izići na kraj sa svim negativnim okolnostima - rekao nam je Mađarević.

Na klizalište je došao i naš proslavljeni gimnastičar Robert Seligman, od listopada prošle godine prvi čovjek Odsjeka za sport Grada Osijeka.

- Drago mi je vidjeti koliki se broj naših sugrađana okupio na klizalištu na inicijativu našeg gradonačelnika Ivana Radića, u suradnji s Gradskim klizalištem Sokol centra. Na ovaj način želimo klizanje učiniti dostupnim svima, neka se naši sugrađani koji se još možda nisu okušali upoznaju s tim predivnim zimskim sportom i zabave sa svojim obiteljima na ledu - rekao je Seligman.

Podsjetimo, termini za besplatno klizanje osigurani su svake subote ujutro do kraja siječnja. Iako je besplatno klizanje trebalo biti dostupno za ukupno 600-tinjak osoba, sukladno odluci da ih u jednom terminu zbog epidemioloških mjera može biti maksimalno 150, ostaje vidjeti kako će se organizatori prilagoditi novim mjerama Stožera civilne zaštite RH koje stupaju na snagu u ponedjeljak, 10. siječnja.


Ivan Alilović
Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

Najčitanije iz rubrike