Sport
VINKOVČANI NA OKUPU

Treninzi pokraj Bosuta, odlazak u Medulin još nije financijski zatvoren
Objavljeno 8. siječnja, 2022.
Darko Jozinović okupio je nogometaše Cibalije, a prvi trening u 2022. godini, u petak ujutro, ujedno je označio i početak priprema za nastavak drugoligaškog proljeća u koji Vinkovčani ulaze kao deseta momčad na tablici. Treneru Jozinoviću na prvom treningu pokraj Bosuta odazvalo se 28 igrača, opravdano i u dogovoru s trenerom, izostali su Hamza Mešanović, Domagoj Pušić, Filip Jazvić i Karlo Išasegi, koji će se momčadi priključiti početkom sljedećeg tjedna. U momčadi ima promjena u odnosu na jesenski dio prvenstva, a sigurno će ih biti još. Ima odlazaka, ali i dolazaka, a Jozinoviću se, prema svemu sudeći, neće ostvariti želja da angažira igrače iz inozemstva. U Cibaliji je jednostavno situacija takva da nema novca za dovođenje igrača koji će donijeti kvalitetu više, posebice ne onih izvan granica Hrvatske.

- Najavili smo dolazak dvojice stranaca, dobrih veznjaka, ali od toga nema ništa. Tako da smo i dalje u potrazi za jednim igračem u manevarskoj središnjici i jednim stoperom - kazao je na prvom okupljanju trener vinkovačke momčadi Darko Jozinović.

Dobra je vijest da su se od ozljeda oporavili Diyoke, Bajić i Jazvić, spremni su za treninge i upravo bi taj trojac mogao biti i najveće zimsko pojačanje vinkovačkog drugoligaša.

- Prvi plan je da se dobro pripremimo, jer bez toga nema ništa. Ovo su pripreme kao i svake druge, važno je da dečki budu zdravi, da nas zaobiđu korona i ozljede, a mi dobro znamo što nas čeka ove polusezone - dodao je Jozinović. Sada "cibalijaše" ne čeka lagan posao, trenutačno su deseti na tablici, ali liga je vrlo izjednačena, i u svakoj se utakmici mora biti na maksimumu za nešto uzeti.

Jozinović još ne zna s kojim će točno kadrom raspolagati, a mnogo toga je nepoznato i kada je pripremno razdoblje u pitanju. Sigurno je da će Cibalia prvi dio zimskih priprema odraditi kod kuće, na svom stadionu, a potom je 20. siječnja planiran odlazak na desetodnevni boravak u Medulin. No Medulin nije siguran, jer još nije zatvorena financijska konstrukcija za tih deset dana izvan Slavonije. Isto tako, za sada su dogovorene i tri pripremne utakmice, prva je na rasporedu 18. siječnja, protiv momčadi Osijeka II, 2. veljače Vinkovčani bi trebali igrati protiv požeške Slavonije, a 5. veljače protiv Vukovara 1991. I. Li.
Oporavljeni Diyoke, Bajić i Jazvić mogli bi biti i najveće zimsko pojačanje vinkovačkog drugoligaša

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana