Regija
OPĆINA SOPJE DOBILA PRIZNANJE ZA IZDVAJANJA ZA PREDŠKOLSKO OBRAZOVANJE

Ugovori za poduzetništvo i kupnju prve nekretnine
Objavljeno 8. siječnja, 2022.
SOPJE



Načelnik Općine Sopje Berislav Androš potpisao je tri nova ugovora o sufinanciranju mladih obitelji za kupnju prve nekretnine i jedan ugovor za poticanje poduzetništva na području općine.

- Svaki ugovor o sufinanciranju mladih obitelji za kupnju prve nekretnine težak je 20.000 kuna, a ugovor za poticanje poduzetništva na području općine iznosi 10.000 kuna. Programe smo osmislili među prvima u Hrvatskoj i drago mi je da iz godine u godinu pomažemo mladima i onima koji planiraju neku svoju ideju pretvoriti u poduzetnički pothvat - izjavio je načelnik Androš.

Općina Sopje dobila je i posebno priznanje portala načelnik.hr za izniman doprinos u području izdvajanja za predškolsko obrazovanje, zbog kojeg se nalazi među deset najboljih hrvatskih općina po analizi proračuna. To priznanje dobiveno je prema kriteriju izdvojenih sredstava u trogodišnjem razdoblju na temelju podataka Ministarstva financija o izvršenju općinskog proračuna.

- Za dobiveno priznanje bodovalo se ulaganje u predškolsko obrazovanje, jednokratna novčana pomoć roditeljima za novorođeno dijete, sufinanciranje troškova boravka djece u vrtiću te financiranje male škole, radnih materijala i još mnoštvo drugih stavki koje su nas uvrstile među perjanice u Republici Hrvatskoj - istaknuo je Androš. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana