Crna kronika
IDU U RIZIK UNATOČ VISOKIM KAZNAMA

Pijani vozači opet doniraju proračun
Objavljeno 8. siječnja, 2022.
Pregršt prometnih prekršaja evidentirali su tijekom srijede i četvrtka prometni policajci u Osječko-baranjskoj županiji, čime će prekršitelji, od kojih je nekolicina bila pijana, na ime plaćenih kazni, dobrano popuniti državni proračun. Kako priopćuje policija, tijekom četvrtka evidentirane su četiri prometne nesreće, kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena. Na području Osijeka i Belog Manastira zbila se jedna, a na području Đakova dvije prometne nesreće. Sudara je inače bilo više, no nisu u evidenciji jer su se vozači uspjeli dogovoriti prije policijskog očevida.

Bez pijanih u prometu ne može proći dan, pa su tako policajci u srijedu i četvrtak zaustavili šest vozača (pet vozača automobila i biciklist) koji su imali viška maligana. Najpijaniji je u četvrtak u 20.40 zaustavljen u Donjem Miholjcu. Riječ je o 40-godišnjaku iz Belog Manastira, kojem je alkometar očitao koncentraciju od 2,23 promila alkohola u krvi. Sada mu prijeti plaćanje 20.000 kuna kazne ili zatvor do 60 dana, zabrana vožnje vozilima B-kategorije do godine dana te šest negativnih prekršajnih bodova. Ista sankcija mogla bi ići i na adresu 63-godišnjaka iz Suze kojeg su policajci za upravljačem auta zaustavili u srijedu u 12.45 sati u njegovu mjestu. U krvi je imao 1,71 promil alkohola pa je morao na triježnjenje u policijsku postaju. Još veća novčana kazna, od 22.300 kuna, prijeti pijanom vozaču koji je skrivio prometnu nesreću koja se u srijedu oko 13.15 sati zbila u Đakovu. Vozač, 31-godišnjak iz Selaca Đakovačkih upravljao je automobilom sa 1,77 promila alkohola u krvi. Zbog nepropisnog pretjecanja automobila ispred sebe udario je u njegov stražnji dio. U nesreći je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Na triježnjenju u policijskoj zgradi, u noći između srijede i četvrtka, završio je 22-godišnjak iz Tenje. Njega su policajci zaustavili nedaleko od kuće, a u krvi je imao 1,10 promila alkohola. Prijeti mu 15.000 kuna kazne, zabrana vožnje do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Osim pijanih, uhvaćen je i jedan prebrzi vozač. Riječ je o 31-godišnjaku iz Vinkovaca kojeg je posada policijskog presretača u srijedu prijepodne zaustavila na cesti između Kneževa i Duboševice. Vozio je 161 kilometar na sat, a dopušteno je 90. Vozaču je izrečena novčana kazna u novčanom iznosu od 5000 kuna, zabrana vožnje vozilima B-kategorije u trajanju do mjesec dana i 3 negativna prekršajna boda.

M.Bugarić
Policajci su u srijedu i četvrtak zaustavili šest vozača koji su popili koju čašicu više

1,71

promil alkohola u krvi imao je vozač koji je skrivio sudar u Đakovu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura