Osijek
ŠKOLA KLIZANJA ZA DJECU PREDŠKOLSKE DOBI

U veljači Mala klizaljka
Objavljeno 8. siječnja, 2022.
Uz besplatno klizanje u siječnju nastavlja se i Škola klizanja za vrtićku djecu

Osijek je, s pravom se to može reći, grad sporta, Gradska je uprava u proračunu za 2022. godinu osigurala 60 milijuna kuna za sport, što je najviše po stanovniku od svih hrvatskih gradova. Već od ove subote Osječani će na Gradskom klizalištu Sokol centra moći na besplatno klizanje u terminu od 9.20 do 10.20, a to znači da uz besplatan ulaz i klizanje ide i besplatan najam klizaljki. Ovu je hvalevrijednu inicijativu pokrenuo gradonačelnik Ivan Radić s ciljem da klizanje na gradskom klizalištu učini dostupnim svim svojim sugrađanima.



Podsjetimo samo da će termini za besplatno klizanje biti osigurani tijekom sve četiri sljedeće subote u siječnju u kojima će ono biti dostupno za ukupno 600-tinjak osoba. Naime, kako nam je potvrdila voditeljica poslovanja Sokol centra Ivana Maltašić, prema suglasnosti Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije na led u jednoj smjeni, uz poštovanje epidemioloških mjera, može 150 klizača. Svaki je obvezan pridržavati se mjera koje podrazumijevaju nošenje maski u vrijeme boravka na blagajni i tijekom najma klizaljki uz održavanje predviđene distance te što češću dezinfekciju ruku, kao i sve ostale mjere koje vrijede i za sva druga okupljanja više osoba. Dezinfekcija iznajmljenje opreme radi se nakon svakog korisnika.

Voditeljica napominje da prvih 150 osoba koje dođu u tu smjenu mogu na led, a svi ostali trebaju pričekati sljedeću smjenu koja traje sat vremena, uz pauzu od 40 minuta. Ističe također kako nema mogućnosti predrezervacija kao što je to bio slučaj lani kada je na ledu u jednoj smjeni bilo po 25 klizača.

- U redovitim uvjetima u jednom terminu na led koji je površine 1500 četvornih metara stane 400 klizača, no sretni smo što je Nastavni zavod za javno zdravstvo omogućio da uz pridržavanje epidemioloških mjera u jednoj smjeni bude 150 klizača. Svi oni koji žele uživati u ovoj zimskoj aktivnosti imat će priliku jer ćemo raditi kroz cijeli siječanj, odnosno dok god vremenski uvjeti budu omogućavali - poručila je Maltašić.

Uz to i ove godine Grad Osijek organizira za oko 700 vrtićke djece školu klizanja, i to preko Školskog športskog saveza Grada Osijeka.

Program klizanja u 2021. godini organiziran je u tri prijepodnevne smjene. Započeo je 6. prosinca i provodio se po tjednima (od ponedjeljka do petka) zaključno s 23. prosinca. U navedenom je razdoblju Školom klizanja obuhvaćeno oko 310 djece iz devet vrtića. S programom se nastavlja i u ovoj godini nakon zimskih praznika. Tijekom siječnja i veljače planirano je u Školu klizanja uključiti 400-tinjak djece iz preostalih 20-ak vrtića.

Nakon završetka Škole klizanja, u veljači, planira se organizirati Malu klizaljku, završno natjecanje najboljih klizača.

Program je sufinanciran od roditelja s ukupno 25 kn po djetetu za prijevoz (GPP-om) i voditelje Škole klizanja.



Tomislav Prusina
Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike