Dome slatki dome
HRANA BEZ ADITIVA PRIRODNA I DOMAĆA

Zdravi keksići za pse od sada i u Osijeku
Objavljeno 5. siječnja, 2022.
Svi proizvodi sadrže maslinovo ulje, chia sjemenke i zobene pahuljice, aloe veru, spirulinu i izrađeni su od integralnog brašna

Zdrava, posebice hrana bez aditiva je i te kako tražena kad je riječ o našoj prehrani, no što je s našim kućnim ljubimcima? Iako je na zapadu posve normalno da u ponudi postoje i zdravi proizvodi za pseću prehranu, u Osijeku je teško nabaviti nešto slično, posebice ono što psi svih vrsta najviše vole - keksiće.



No to se mijenja već ovih dana kad će i službeno proraditi prva pseća pekarnica u Osijeku koju je pokrenuo Dalibor Svetina.

- Kao poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom, konkretno u videotekarstvu, a s obzirom na činjenicu da je cijela ta branša propala, pala mi je napamet ideja da pokrenemo novi biznis: proizvodnju keksa za trening i nagradu pasa. Budući da sam imao status nezaposlene osobe, iskoristio sam sredstva male potpore koje RH dodjeljuje nezaposlenim osobama. Potporu sam i dobio te sam osnovao j.d.o.o. za proizvodnju i usluge "ST.POPP‘S". Iza toga imena krije se moj nadimak (St kao Sveti, od prezimena Svetina) te kratica POPP‘S - prva osječka pekara za pse.

Kako je zdravlje ljudi sve osjetljivije i svi su ekološki osvješteniji i na svoju prehranu, valja očekivati da će nastojati i svojim ljubimcima pružiti isti tretman. Zbog toga je cijela koncepcija i bazirana na istom - 100 % prirodno, zdravo i domaće. Moram istaknuti i svesrdnu pomoć Tene Otorepec, koja je pomogla u formiranju jelovnika, a trenutno volontira i u pripremi i proizvodnji. Tena je i dugogodišnji volonter i surađuje s brojnim udrugama koje se bave udomljavanjem napuštenih pasa. Činjenica da je i sama udomila čak osam pasa koji su na kraju i ostali kod nje, najbolje govori s kojim žarom se Tena posvetila tome. Siguran sam da će i istim žarom raditi u pripremi ukusnih delicija za naše ljubimce. Svi naši proizvodi sadrže maslinovo ulje (omega 3, dobro za krvotok), chia sjemenke i zobene pahuljice (za opće zdravlja, probavni trakt), aloe veru (za imunitet), spirulinu te da su svi izrađeni od integralnog brašna s cjelovitim zrnom. Drugim riječima, pravi koktel zdravlja za naše četveronožne prijatelje! - ispričao nam je Svetina.

Proizvode će plasirati na sve osječke tržnice, specijalizirane trgovine za kućne ljubimce, salone za kućne ljubimce, a po dobivanju certifikata HAPIH-a kojim se utvrđuje analitički sastav, energetska vrijednost i trajnost proizvoda, krenut će i u maloprodaju. Keksi se mogu kupiti i u web-trgovini. Sve dodatne informacije na FB stranici i Instagramu.



Tanja Kvorka
MESNI I VEGE
Program se sastoji od dvije grupe proizvoda: mesni (junetina, piletina, sardine, divljač i slanina) i vege (banana/batat, jabuka/mrkva, rogač/cimet, jabuka/cimet, banana/kikiriki maslac). Svi proizvodi su bez aditiva, bez umjetnih boja i aroma te dehidrirani zbog duže trajnosti.

Možda ste propustili...

ISKORISTITE VREĆICE OD ČAJA

Štite i hrane biljke

VRT : SADNJA BOBIČASTOG VOĆA

Uzgojite vlastite maline

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEST: EINHELL PICOBELLA

Dovedite lako svoju terasu i okućnicu u red

2

DIZAJN: INSPIRACIJE ZA UREĐENJE

Prostorni sklad za ugodan život

3

STANOVANJE : VRTNE OGRADE

Zanimljiva, jedinstvena, ali i vrlo funkcionalna