Sport
"KAUBOJI" STIGLI U OSIJEK

Duvnjak propustio jutarnji trening
Objavljeno 2. siječnja, 2022.
Već prvoga dana nove 2022. godine u Osijek su stigli članovi hrvatske rukometne reprezentacije koji će u gradu na Dravi odraditi završne pripreme za odlazak na Europsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj. U osječkom Gradskom vrtu naša reprezentacija će imati dvije provjere u sklopu Croatia cupa. Najprije će 6. siječnja igrati protiv Bosne i Hercegovine, a 8. siječnja odigrati će susret s Rusijom. Oba susreta počinju u 16,45 sati, kao i onaj koji će biti odigran 7. siječnja kada će se sastati Bosna i Hercegovina i Rusija.

Odmah po dolasku u Osijek, 1. siječnja u večernjim satima rukometaši su odradili trening u dvorani Gradski vrt gdje su ih dočekali novi vodeć ljudi osječkog sporta, Robert Seligman ispred odsjeka za šport Grada Osijeka i odnedavno predsjednik Zajednice športskih udruga grada Osijeka Ivan Kos. Dakako, u Gradskom vrtu ih je dočekao Goran Peterko, tajnik Rukometnog saveza Osijeka, koji je cijelo vrijeme boravka rukometašima najviše na dispoziciji. Osim u dvorani Gradski vrt, najbolji hrvatski rukometaši, u prijepodnevnim satima, koriste i fitness, što je bio slučaj u nedjelju prijepodne. Dobra je vijest da prvi testovi na Covid 19 nisu pokazali "prodor" virusa i pozitivan test kod bilo kojeg igrača, člana stožera i kompletnog pratećeg osoblja. Jutarnji trening jedino je propustio kapetan Domagoj Duvnjak. Izbornik Hrvoje Horvat objasnio je to, "radi preventive".

- Duvnjak ima manjih problema s leđima. Malo osjeti pa nećemo ništa previše riskirati. Osim Duvnjaka, svi ostali igrači su u pogonu i što je najvažnije u ovom vremenu, nema pozitivnih testova. Prevenirali smo sve što možemo i vrlo smo oprezni, rekao je izbornik reprezentacije Hrvoje Horvat, koji je u Slavoniju doveo 18 igrača među kojima će biti i dosta debitanata. Već sada je polemike izazvala odluka da Marin Šego, Marino Marić, Igor Karačić, koji su u ranijem "sazivu" bili nositelji hrvatske momčadi, sada imaju status pričuve i uskočit će "zlu ne trebalo". Osim njih trojice u pričuvi su još i Šime Ivić i Tin Lučin. Svi igrači s liste pričuva izrazili su spremnost izborniku staviti se reprezentaciji na raspolaganje u svakom trenutku, ukoliko ih izbornik pozove.

- Potpis je isključivo moj i stojim iza svakog imena. Naša je prva zadaća napraviti među ovim igračima njihovu drugu obitelj. I to se mora onda vidjeti u obrambenom dijelu. Tu ćemo staviti naglasak u ovim pripremama. Imamo dosta stvari na kojima trebamo poraditi. Moramo biti koncentrirani, radit ćemo puno i kada dođe Europsko prvenstvo problemi moraju biti izbrisani iz igre, rekao je Horvat.

Reprezentacija će u Osijeku boraviti do 11. siječnja, kad kreće put Szegeda u kojem će igrati susrete prvoga kruga Europskog prvenstva. Prvi susret na EP-u Hrvatska igra 13. siječnja protiv Francuske, dva dana kasnije susret je sa Srbijom, a prvi krug završavamo 17. siječnja protiv Ukrajine. K.L.
Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

NAKON RIJEKE U VATIKAN PA U PORTUGAL

Prije Eura Vatreni idu po blagoslov Svetog Oca

Najčitanije iz rubrike