Zdravlje
SAVJET ZIMSKA NJEGA TIJELA

Razmazite kožu i kosu zimi, potrebno im je
Objavljeno 3. siječnja, 2022.
U kuæi se grije, vani je hladno, pa koža gubi prirodnu masnoæu. Pomozite joj redovnim dodatnim tretmanima za njegu.
Blaga masaža za dobar san
Blaga masaža uljima za njegu prije spavanja bit će blagotvorna za dobar san. Uvijek se masirajte od periferije prema središtu, tako potičete drenažu i cirkulaciju. Nanosite zaštitnu i hranjivu kremu nakon svakog pranja ruku.

Podšišavanje za zadrave vrhove
Šišajte suhe krajeve kose. Držite ovlaživač zraka u kući, ili na radijatore i peći stavite posudu s vodom. Četkanjem kose četkom od prirodne dlake raspoređujete sebum koji koža glave prirodno izlučuje. Priuštite si i posebne pakunge.



Nekoliko kapi ulja u šampon
Zimi se kosa više isušuje, pa je bitno održati vlažnost. Kad izlazite vežite ju u rep i nosite kapu. U šampon za kosu možete dodati nekoliko kapi ulja (maslinovo, kokosovo itd.). Isto ulje možete dodati i u regenerator. Ne perite kosu pretoplom vodom.

Hidratantni balzam prije ruža za usne
Koristite hidratantni balzam za usne sa zaštitnim faktorom 15. Nanesite ga prije ruža. Ako su vam usne ispucale ili suhe, redovno obavite blagi piling usana. Možete upotrijebiti piling za lice, ili ih blago masirajte četkicom za zube, a na tržištu postoje brojni preparati baš za tu namjenu.

Intenzivniji tretmani, eliksiri i serumi
U kući se grije, vani je hladno i koža gubi prirodnu masnoću. Zbog toga mnogi nanose više kreme nego što je potrebno. Bolje je češće raditi piling. Tek kad pilingom uklonite izumrle stanice, krema će djelovati. Jednom u tjedan dana obvezno obavite blagi piling ako imate suhu kožu. Bez obzira na tip kože koji imate, u zimskim mjesecima trebate koristiti intenzivne tretmane u obliku seruma, eliksira i ampula. Ne tuširajte se pretoplom vodom, a nakon tuširanja koristite samo preparate namijenjene suhoj koži ili uljne. Ako imate suhu kožu, najbolje je koristiti preparate za baš takvu vrstu kože. Ako ulje za njegu tijela nanesete na još vlažnu kožu stvorit će se emulzija koja će čuvati vlagu kože. Kreme za izlazak trebaju imati zaštitna svojstva.

Možda ste propustili...

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

Najčitanije iz rubrike