Osijek
IVAN RADIĆ NA RADNOM SASTANKU IK-A JAVOR OSIJEK

Gradonačelnik posjetio javorovce
Objavljeno 28. prosinca, 2021.
Izviđački klub Javor Osijek cijele je prošle godine obilježavao 20 godina od ponovnog osnivanja, a u ponedjeljak ga je u njegovim prostorijama posjetio i na radni sastanak došao gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Izviđači su s tim sastankom slavljeničku godinu zaključili, kako izviđačima i dolikuje - radno. Gradonačelnika su kratko upoznali sa svojom povijesti i osnivačima (1960. - 1991. Odred izviđača Bratstvo i jedinstvo), zatim su govorili o sadašnjosti (2001. - 2021.) s posebnim osvrtima na ono što je Izviđački kub Javor Osijek ponosno činio ponajviše u Osijeku, zatim u Slavoniji i Baranji te na području domovine Hrvatske, ali i izvan granica zemlje. Kao i svi skauti svijeta (60 milijuna djece i mladih), uvijek su bili i bit će otvoreni za odlaske i dolaske izviđača u sve dijelove planeta Zemlje. S posebnom su radošću domaćini izviđačima i svima ostalima iz cijelog svijeta koji pokažu zanimanje da dođu u naš Osijek, naglasili su javorovci.

Tema završnog dijela sastanka bila je budućnost izviđaštva grada Osijeka, vizije i želje izviđača, naravno, formirane na temelju njihovih mogućnosti i materijalnih, financijskih i posebno ljudskih snaga – izviđačkih volontera, koji nesebično poklanjaju svoje slobodno vrijeme, svoja znanja i vještine te djeci i mladima ugrađuju prave ljudske vrijednosti, odgajaju ih za život, u kojem će znati iskoristiti vlastite potencijale za osobni boljitak, u kojem će uvijek biti spremni dati dio sebe za opću korisnost društvene zajednice i u kojoj će poštovati sve ljude svijeta, s kojima će zajedno graditi bolji svijet.

Kako ih je na samo božićno jutro napustio izviđački prijatelj (Zdenko Popović, izviđačkim nadimkom Pop, član UI-ja Slavonski hrast Osijek) sastanak su počeli izviđačkom himnom “Ja znam svoj cilj”, u spomen i u vjeri i nadi da će se sjećanje na Popa prenositi iz generacije u generaciju i da će na taj način uvijek biti s njima.

U 2022. izviđače očekuje obilježavanje 70 godina izviđaštva u Hrvatskoj (nakon 2. svjetskog rata), 11. Smotra izviđača Hrvatske i, naravno, puno drugih izviđačkih aktivnosti, a posebno su se razveselili nastavku radnih sastanaka s gradonačelnikom na kojima će operativno i usmjereno prenijeti i preuzeti zadatke s ciljem ostvarenja prikazane vizije razvoja izviđaštva grada Osijeka.V.T.
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

Najčitanije iz rubrike