Osijek
ŽUPANIJA I ODJEL ZA MATEMATIKU SURAĐUJU

Nezaposleni će se educirati za IT
Objavljeno 23. prosinca, 2021.
Župan osječko-baranjski Ivan Anušić potpisao je u srijedu s pročelnikom Odjela za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prof. dr. sc. Kristianom Sabom, ugovor o suradnji u provedbi bloka radionica MATHOS Web Development Bootcamp.

Ugovorom će se realizirati radionice za stjecanje stručnih kompetencija u području IT industrije za 20 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja OBŽ-a. Ugovor je vrijedan 100.000 kuna, a dodatno je osigurano 60.000 kuna za troškove prijevoza za polaznike edukacije.

- Riječ je o vještinama i zanimanjima koja su izuzetno tražena na tržištu rada, stoga na Zavodu za zapošljavanje već ima zainteresiranih za ovo stručno osposobljavanje, još jedno u nizu koje provodimo u suradnji s osječkim fakultetima. Zahvaljujem Mathosu na suradnji, nadam se da će ona i dalje biti plodonosna. OBŽ je uvijek na raspolaganju kada je riječ o novim idejama i projektima, to smo radili svih ovih godina i to ćemo nastaviti u budućnosti - rekao je župan Anušić.

- Poznato je da su naši diplomandi jedni od najzapošljivijih na razini Sveučilišta, a to je rezultat činjenice da imaju visoku razinu kompetencija te da smo sve naše studijske programe napravili u suradnji s lokalnom IT industrijom prema najvišim međunarodnim standardima, što je nedavno potvrdilo i međunarodno povjerenstvo Agencije za znanost i visoko obrazovanje kada je naše studijske programe ocijenilo najvišom ocjenom. S druge strane, problem je u tome što kod nas godišnje diplomira relativno mali broj magistara, otprilike njih 60, te otprilike 70 preddiplomaca, što je definitivno premalo za potrebe IT industrije. U tom smo smislu predložili projekt kojemu je cilj podizanje razina kompetencija osoba koje imaju interes za rad u toj industriji. To smo izložili županu, zatražili potporu Županije, i to smo i dobili, stoga ovom prilikom zahvaljujem - rekao je Sabo.

Inače, Osječko-baranjska županija za ovakve i slične edukacije za dugotrajno nezaposlene osobe godišnje izdvaja oko 400 tisuća kuna. I. Alilović
Možda ste propustili...

ANTUNOVAC EDUTECH EXPO

Obrazovanje kao na dlanu

OKUPLJANJE MATURANATA GIMNAZIJE “BOŽIDAR MASLARIĆ”

Pedeset pet godina od ispita zrelosti

Najčitanije iz rubrike