Osijek
SVEČANO NA ODJELU ZA MATEMATIKU

Izvrsnost prije svega: Nagrade za natjecanja i visok prosjek ocjena
Objavljeno 22. prosinca, 2021.
Najbolji studenti jednoglasno ističu da je nastava i u pandemijskim uvjetima odlično organizirana, a profesori i asistenti pristupačni

Da izvrsnost ne može ništa zaustaviti, pa ni pandemija koja se u većoj ili manjoj mjeri odrazila na sve društvene procese, potvrđuju marljivi studenti Odjela za matematiku koji su u utorak, 21. prosinca, pod motom “Izvrsnost prije svega”, tradicionalno nagrađeni za uspješnost u studiranju i izvannastavne aktivnosti u protekloj akademskoj godini.Pridonose ugledu


Ove godine Pohvala za izvannastavne aktivnosti dodijeljena je Branimiru Brekalu, Ramalu Salhi i Ivanu Laziću, studentima 2. godine Sveučilišnog preddiplomskog studija Matematika i računarstvo. Ova pohvala dodjeljuje se za sudjelovanje u izvannastavnim aktivnostima koje pridonose ugledu Odjela za matematiku, a Branimir i Ivan zaslužili su ju sudjelovanjem na natjecanjima IEEEXtreme i Mosh - International conference & hackathon, dok je Ramal ostvario uspjeh na Natjecanju timova studenata informatičara hrvatskih sveučilišta u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara.

Pohvala za uspješnost u studiranju po godinama studija dodijeljena je studentima za najviši prosjek ocjena u prethodnoj akademskoj godini. Ove godine dobili su je: Magdalena Mikić s prosjekom ocjena 4.658 (preddiplomski sveučilišni studij Matematika), Lorena Lončarević (4.897, preddiplomski sveučilišni studij Matematika), Marko Rajković (5.0, preddiplomski sveučilišni studij Matematika i računarstvo), Sven Dukić (4.26, preddiplomski sveučilišni studij Matematika i računarstvo), Dominik Mihalčić, (4.66, diplomski sveučilišni studij Matematika, smjer Financijska matematika i statistika), Magdalena Nedić (4.72, diplomski sveučilišni studij Matematika, smjer Matematika i računarstvo) te Slađana Lađarević (4.91, diplomski sveučilišni studij Matematika i informatika, nastavnički smjer).

Dvostruki laureati


Pročelnikova nagrada dodjeljuje se jednom studentu završne godine svakog preddiplomskog i diplomskog studija, ako ima ukupnu ocjenu uspjeha na studiju najmanje 4.5. Nagrada se dodjeljuje studentima koji su svojim aktivnostima pridonijeli ugledu Odjela za matematiku. Ova se nagrada sastojala od pisane plakete i novčane nagrade u iznosu od 1000 kuna, a dobitnici su: Magdalena Mikić, Marko Rajković, Dominik Mihalčić, Magdalena Nedić i Slađana Lađarević.

Slađana Lađarević, koja je prvu godinu diplomskog studija Matematika i informatika (nastavnički smjer) završila s prosjekom 4.917, čime je zaslužila i Pohvalu za uspješnost i Pročelnikovu nagradu, izrazila je zadovoljstvo organizacijom nastave u vrijeme pandemije te nam je otkrila kako se u budućnosti vidi kao nastavnica matematike i(li) informatike.

- Mnogo mi znači ova nagrada, ponosna sam na sebe, pogotovo jer je riječ o studiju koji slovi kao vrlo zahtjevan. Ovo mi je prva nagrada, na preddiplomskom studiju nisam imala tako dobar prosjek - otkrila nam je Slađana te dodala kako je kvaliteta nastave na Odjelu u prošloj akademskoj godini bila na vrlo visokoj razini, unatoč činjenici da se održavala isključivo online.

- Profesori su se jako potrudili objasniti nam sve, a bili su i vrlo pristupačni - istaknula je Slađana u razgovoru za Glas.

I Dominik Mihalčić, još jedan dvostruki laureat koji razmišlja o doktorskom studiju nakon završetka diplomskog, ističe kako mu nagrada mnogo znači, jer honorira sav njegov dosadašnji trud te ga motivira za daljnji rad. I on je izrazio zadovoljstvo odnosom s profesorima i kvalitetom online nastave.

- Obveze su nam jasno definirane, a profesori uvijek su tu za nas. Velik je naglasak na tome da samostalno učimo, no oni su uvijek tu da nam pomognu. Želio bih napomenuti da je nastava u pandemijskim uvjetima bila odlično organizirana. Sve se snimalo te je bilo dostupno na internetu. Sve je bilo razrađeno do najsitnijih detalja, čak smo imali posebne, nešto deblje krede kako bi kamere mogle jasno prenijeti što se piše na ploči - otkrio je Dominik.


Ivan Alilović
SABO: NEMOGUĆE JE POSTALO MOGUĆE
Kada su studenti Odjela za matematiku zadovoljni, zadovoljan je pročelnik prof. dr. sc. Kristian Sabo, koji je istaknuo kako su teška vremena donijela i mnoge pozitivne trenutke.

- Drago mi je što su studenti prepoznali veliku energiju koju smo uložili u organizaciju online nastave. Ono što je mnogo važnije, u tom smo razdoblju naučili kako su mnoge stvari za koje smo mislili da su nemoguće zapravo moguće. Neke ćemo i zadržati za budućnost, poput snimki predavanja. Uspostavili smo odnose i s nekim institucijama izvana, poput Sveučilišta u Saarbrückenu - rekao je Sabo za Glas Slavonije.

PLAKETE, DAROVI...
Svi nagrađeni studenti Odjela za matematiku, koji su svojim aktivnostima pridonijeli njegovom ugledu, dobili su pisane plakete te prigodne bukete cvijeća i darove, a pet dobitnika Pročelnikove nagrade i novčane nagrade u iznosu od 1000 kuna.

Možda ste propustili...

MATURANTI CUO-A “BRAĆA RIBAR”

45 godina mature

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VISOKI VODOSTAJ PRIVUKAO MNOGE

Potopljeni lukobran poslužio im za ležeran hod po vodi

2

HRVATSKA VOJSKA U TVRĐI

Pokazne vježbe, naoružanje, ali i prelet Rafalea!

3

TRŽNICA D.O.O. DODJELJUJE 78 CERTIFIKATA

Proizvodi s lokalne njive na stol