Osijek
STAVOVI MLADIH PRENIJET ĆE SE ONIMA KOJI DONOSE ODLUKE

Mladi kreiraju budućnost EU-a
Objavljeno 20. prosinca, 2021.
U okviru Konferencije o budućnosti Europe u ponedjeljak je u kinu Urania održana Parlaonica pod nazivom “Mladi o budućnosti Europe: Kakvu digitalnu budućnost želimo?” u kojoj su sudjelovali učenici i njihovi mentori iz Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, Medicinske škole Osijek, Trgovačke i komercijalne škole “Davor Milas” Osijek, Srednje škole Donji Miholjac, Ugostiteljsko-turističke škole Osijek i Tehničke škole i prirodoslovne gimnazije Ruđera Boškovića.

Parlaonicu je organizirao Europe Direct Osijek, centar koji djeluje u Javnoj ustanovi Županijskoj razvojnoj agenciji Osječko-baranjske županije.

- Konferencija o budućnosti Europe održava se na razini cijele Europske unije. Riječ je o čitavom nizu događaja na različite teme, a jedna od njih je i digitalna transformacija o kojoj su na Parlaonici govorili naši učenici srednjih škola. Njihovi će se stavovi, želje i zaključci nakon Parlaonice prenijeti na platformu Konferencije kako bi njihov glas stigao do onih koji donose odluke - rekla je Brigita Ivoševac iz Europe Directa.

Vezano uz ovu temu, učenici i učenice sudionici parlaonice imali su priliku raspravljati i izraziti svoje mišljenje o tome što misle o digitalnoj transformaciji, o prednostima i nedostacima e-učenja, sigurnosti na internetu, digitalnim vještinama i o tome kakvu digitalnu budućnost zamišljaju i žele.

- Smatram da mladi ne znaju dovoljno o Europskoj uniji i mogućnostima koje im ona pruža, kao i na koje se sve načine mogu izraziti, stoga nam je ovo odlična prilika da kažemo ono što želimo kako bismo ostvarili kvalitetnu budućnost - rekla je za Glas Slavonije učenica Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, Božica Bilokapić.

Konferencija o budućnosti Europe platforma je preko koje građani Europske unije u obliku komentara mogu iznositi svoje poglede na EU, predlagati promjene, iznositi ideje i mišljenja te raspravljati. Zamišljena je kao novi oblik participacije građana u političkim odlukama koje se tiču cijele Europe, a tako prikupljena mišljenja iskoristit će se u kreiranju politika i određivanju budućeg smjera EU-a. I.Alilović
Možda ste propustili...

PROLJETNI BUVLJAK ZA ŽIVOTINJE

Sve donacije, ma kako malene bile, puno znače

GALA SVEČANOŠĆU ZAVRŠILA 10. KREATIVNA RIZNICA

Svi smo mi revolucionari!

Najčitanije iz rubrike