Osijek
RADIĆ UPALIO POSLJEDNJU ADVENTSKU SVIJEĆU

Božić nas vraća zajedništvu
Objavljeno 19. prosinca, 2021.
Posljednju, četvrtu adventsku svijeću u vrijeme duhovne pripreme za Božić, u nedjelju je na adventskom vijencu postavljenom na Trgu pape Ivana Pavla II., ispred osječke konkatedrale svetih Petra i Pavla, upalio osječki gradonačelnik Ivan Radić. Učinio je to Betlehemskim svjetlom, simbolom mira, ljubavi i razumijevanja, koje su mu netom prije prenijeli članovi osječkog Izviđačkog kluba Javor.

- Iako je vrijeme Božića zimsko doba, u neku je ruku ono i natoplije u srcu ispunjenom radošću. Kako idemo ususret Božiću, on nas obasjava svjetlošću, ali i onim najvrednijim stvarima u životu, a to su obitelj, dom, sigurnost i zajedništvo - poručio je Radić te brojnim okupljenim sugrađanima zaželio sretan, radostan i miran Božić.

Uz brojne sugrađane i gradonačelnika paljenju posljednje adventske svijeće nazočili su i njegovi zamjenici Jasenka Crnković i Dragan Vulin, a prigodnim pjesmama sve su dodatno uljepšali članovi Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Osijek 1862.

Podsjetimo da nas je u vrijeme adventa uveo đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić paljenjem prve svijeće, drugu su zajednički upalile Suzana Luketić i Dragica Pavlović, glavne sestre KBC-a Osijek i Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, a treću je upalio osječko-baranjski župan Ivan Anušić. T.P.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

PROJEKT UDRUGE KREAKTIVA: UPOZNAJUĆI EUROPU UPOZNAJEM SEBE

Punoljetnost su obilježili putujući vlakom po Europi na trasi Orient Expressa

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike