Tehno
EQUINOX

Interaktivna AR igra
Objavljeno 17. prosinca, 2021.
Tvrtka Equinox Vision, hrvatski startup koji razvija platformu Equinox za laku objavu sadržaja proširene stvarnosti (AR), ove godine u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba omogućuje građanima i posjetiteljima ovogodišnjeg Adventa doživljaj sudjelovanja u jedinstvenoj adventskoj AR igri.



Unutar aplikacije Equinox XR igrači će kroz “unboxing” igru otkrivati i skupljati igračke postavljene na deset lokacija u gradu. Nakon što igračke pronađu, igrači ih mogu mogu ponijeti sa sobom i samostalno ih, koristeći se aplikacijom, postaviti u proširenu stvarnost na bilo kojoj lokaciji u svijetu te na taj način dijeliti radost otvaranja poklona s drugima.

Equinox vodi tradicionalne igračke u budućnost i omogućuje da u trodimenzionalnom obliku ožive kroz sadržaj proširene stvarnosti (AR) na ekranima pametnih telefona. Svi koji imaju pametne telefone s popisa podržanih uređaja mogu preko besplatne aplikacije Equinox XR na deset lokacija u centru Zagreba potražiti prepoznatljive kutije s igračkama te ih otvoriti dodirom ekrana.



Na svakoj lokaciji nalazi se druga igračka. Jednom kada igrač pronađe i otvori kutiju, igračku nosi sa sobom i tada ju može samostalno, koristeći se aplikacijom, postaviti na bilo koju drugu lokaciju u svijetu na kojoj se igrač u tom trenutku nalazi. Dovoljno je instalirati aplikaciju s Google i Apple trgovina i otići na neku od lokacija na kojoj su postavljeni adventski sadržaji. Svoj osobni doživljaj igre i interakcije s postavljenim trodimenzionalnim objektima u AR-u korisnici aplikacije mogu kao video ili sliku podijeliti i na društvenim mrežama. Na taj način posjetitelji dolaze u kontakt s turističkim proizvodom koji sadržajem proširene stvarnosti smisleno obogaćuje fizički prostor. M.R.
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike