Novosti
NASTAVLJAJU ULAGANJA

Fortenova grupa 2022. ulaže 130 milijuna eura
Objavljeno 7. prosinca, 2021.
Fortenova grupa je 2021. u gospodarstva RH i regije investirala 125 milijuna eura, a iduće godine planira još 130 milijuna, kaže član Upravnog odbora i glavni izvršni direktor grupe Fabris Peruško na konferenciji za novinare. Najavili su ključne predstojeće kapitalne investicije i podsjetili na najvažnije realizirane.

Proizvodna ulaganja najveća su u najsuvremeniju aseptičku liniju, na kojoj će se u Jani puniti osvježavajuća bezalkoholna pića (instalacija u završnoj fazi), vrijedna 11,5 milijuna eura, te u novi pogon za prešanje i ekstrakciju ulja u Dijamantu, od 29,3 milijuna eura, kapaciteta 1200 tona. Ulaganje u novu klaonicu u PIK-u Vrbovec na razini je 8,2 milijuna eura. Projekti uskoro počinju. U 2021. povećan je kapacitet linije za proizvodnju kečapa u Zvijezdi, preuzeta osječka mljekara i lansirane nove linije mlijeka i mliječnih proizvoda pod brendom "Kravica Kraljica" te dvije ključne inovacije - Planet of Plants, proizvodi na biljnoj bazi, i Mesne grickalice PIK&GO.

- Fortenova grupa u dvije godine u gospodarstva regije ukupno investira više od 255 milijuna eura - kaže Peruško, dodajući da su dosegnuli prihvatljivu razinu zaduženosti i omogućili ulaganje u razvoj temeljnih biznisa.

Sotiris Yannopoulos, izvršni direktor grupe za prehranu, kaže da su snažni investicijski projekti usmjereni na dodatno jačanje liderske pozicije brendova te proširenje portfelja proizvoda. Ukupni konsolidirani prihod za devet mjeseci je 54 % veći nego 2020. u tom razdoblju. H