Osijek
SAJAM TEHNIČKE KULTURE TEHNICOOLUM

STEM budućnost stiže na Pampas
Objavljeno 8. prosinca, 2021.
Nakon jednogodišnje stanke na sajamski prostor na Pampasu u petak i subotu, 10. i 11. prosinca, vraća se sajam tehničke kulture Tehnicoolum.

Bit će to treće izdanje ovog društveno korisnog sajma čije su kreativne i edukativne radionice, predavanja, prezentacije, zabavne atrakcije i izložbe namijenjene osnovnoškolcima koji se žele okušati u aktivnostima i vještinama automodelarstva, maketarstva, izrade nakita, modelarstva, upravljanja dronovima, robotike i slično.

Kako je na konferenciji za medije u utorak istaknuo Alen Vukašinović, direktor Osječkog sajma d.o.o., Tehnicoolum donosi više od 30 besplatnih radionica namijenjenih djeci i svim ljubiteljima STEM područja znanosti, ali i brojne izložbe i iznenađenja.

- Tehnicoolum je proizišao iz želje da našoj djeci, ali i svim posjetiteljima, otvorimo prozor u prekrasan svijet tehničke kulture. Želimo da naša djeca ostvare svoju egzistenciju u našem gradu i županiji, da se upoznaju sa zanimanjima budućnosti, pronađu ono čime se žele baviti te u konačnici ostanu ovdje - rekao je Vukašinović te dodao kako je Tehnicoolum organiziran uz podršku Grada Osijeka, Osječko-baranjske županije i partnera, bez kojih ne bi bilo moguće zatvoriti financijsku konstrukciju.

U petak, prvog dana Tehnicooluma, od 10 do 18 sati autobusi GPP-a organizirano će prevoziti djecu iz osnovnih škola na sajam i natrag, što ne znači da i drugi posjetitelji ne mogu doći. Dobrodošli su svi, a radionice će se ciklično ponavljati, tako da posjetitelji mogu proći svaku od njih. Svoje će proizvode predstaviti i osječka tvrtka Orqa, a posebna će atrakcija biti gostovanje humanoidnog robota Peppera u režiji Hrvatskog telekoma.

Vedran Novokmet, direktor Ukopa, sponzora bez kojeg bi bilo vrlo teško organizirati jedan ovakav sajam, istaknuo je važnost ulaganja u znanje.

- Iznimna mi je čast što kao tvrtka tradicionalno podupiremo Tehnicoolum, jer smatramo da je ulaganje u znanje i obrazovanje najisplativije ulaganje. Naši će mladi na sajmu imati priliku naučiti nove vještine i steći nova iskustva, što će im, vjerujem, biti od velike pomoći pri odabiru zanimanja - rekao je Novokmet. I. Alilović
Najčitanije iz rubrike