Regija
VINKOVAČKI PORTAL SLAVI ŠESTI ROĐENDAN

HrTurizam među vodećim globalnim turističkim platformama
Objavljeno 7. prosinca, 2021.
VINKOVCI - Na popis 75 svjetskih najinovativnijih agencija i organizacija u turističkoj politici u 2021. godini, načinjen u partnerstvu sa Svjetskom turističkom organizacijom Ujedinjenih naroda (UNWTO) i MasterCardom, uvršten je i turistički news portal HrTurizam.hr sa sjedištem u Vinkovcima, vlasnika Gorana Rihelja.

Uz taj portal iz Hrvatske je među 30 europskih institucija na popisu još samo Institut za turizam koji djeluje već 60 godina. Prvih dana prosinca HrTurizam.hr slavi šest godina rada i promidžbe hrvatskog turizma.

- Zadnje dvije godine bile su više nego izazovne i nepredvidive. No ipak sam ponosan, jer portal je ispunio, a i dalje ispunjava svoju misiju. Kako smo direktno povezani s turizmom, kao i oglašavanjem, kada je počela pandemija nismo znali što nas čeka. No preživjeli smo ovo teško razdoblje, dapače, imali smo i rast prihoda, što je dokaz vrijednosti portala. Nakon gotovo dvije godine stagniranja zbog pandemije, a kada je riječ o daljnjem razvoju platforme, vrijeme je za novi iskorak. Od nove godine mijenjamo poslovni model te prelazimo na model pretplate, kao i svi globalni nišni mediji - kaže Goran Rihelj, pojašnjavaju kako kvalitetni stručni sadržaj ima svoju vrijednost, jer iza svakog autorskog članka stoje godine i godine iskustva, učenja te sati i sati provedeni na istraživanju, edukaciji i produkciji kako bi se dao širi kontekst neke priče. Rihelj kaže kako se ne želi boriti s modelom mjerenja uspjeha po klikovima i ukupnom dosegu, jer nišni, ili b2b portali, imaju specifičnu ciljanu skupinu kojoj se obraćaju.

- Pretplata sadržaja omogućit će nam da proširimo i pojačamo tim novim zapošljavanjem, jer naš fokus ostaje samo na kvalitetnom sadržaju s mnogo više analiza, intervjua i priča. Također, u sljedećoj godini dodatno ćemo globalizirati sadržaj s člancima i glasnim razmišljanjima od kolega iz turističkog sektora iz cijelog svijeta. Mi ćemo za tu vrijednost pretplate i dalje isporučivati kvalitetne turističke informacije, priče i glasna razmišljanja kroz minimalno 1440 članaka godišnje - najavljuje Rihelj.

Ovaj vinkovački turistički portal uvršten je među top-globalne turističke portale, na što je vlasnik iznimno ponosan. Ove godine portal je dobio više priznanja od domaće i globalne struke. Prvo od FIJET Hrvatske Nagradom "Marko Polo", zatim već spomenuto uvrštavanje među 75 najinovativnijih portala svijeta, i na kraju najveće priznanje u našem turizmu - godišnja Nagrada "Anton Štifanić". M.F.
Možda ste propustili...

NAJVIŠE ZA POTPORU MLADIMA PRI STAMBENOM ZBRINJAVANJU

Za socijalnu skrb 3,3 milijuna kuna

U ŽUPI SVIH SVETIH U ĐAKOVU

Blagoslovili 2750 domova sa 7000 vjernika

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VELIKO SRCE VATROGASACA

Gasili mu kuću i pobrinuli
se da ne bude na hladnom

2

NA VINKOVO DAN OPĆINE TRNAVA I TRADICIJA U VINOGRADIMA

Blagoslov vinograda Nadbiskupije

3

VINKOVČANI SU ZADOVOLJNI

Rođeno 19 beba više nego
u 2020., jedan mali razred