Regija
SLOBODNO VRIJEME KORISTE ZA DRUGE

Riječki bajkeri darovima djeci izmamili osmijehe
Objavljeno 7. prosinca, 2021.
VINKOVCI



Djeca vinkovačke Udruge udomitelja Cibalae ugostila su motoriste motokluba Fluminense Riders iz Rijeke i s otoka Krka, koji su mališanima donijeli mnogo darova kojima su htjeli, kažu, izmamiti osmijehe na njihovim licima, što su u potpunosti i uspjeli. Božićne poklone za vinkovačke mališane podijelili su ovi motoristi humanitarci odmah pri dolasku, na domjenku dobrodošlice, a zauzvrat su, osim osmijeha, dobili i pokoju pjesmu i recitaciju.

- Došli su izdaleka kako bi upoznali i darivali našu djecu i na tome im velika hvala. Predstojeći blagdani bit će još ljepši. Do suradnje je došlo spontano, zahvaljujući jednom njihovom i jednom našem članu i, evo, od dvije mudre glave rodilo se jedno lijepo prijateljstvo - kaže Gordana Štrbo, predsjednica i suosnivačica Udruge udomitelja Cibalae.

Ovo nije prvi put da MC Fluminense Riders djeluje humanitarno, kažu riječki bajkeri te pojašnjavaju kako su njihove brojne aktivnosti usmjerili prema djeci, darivali ih, organizirali humanitarne akcije, pomagali su kad god i gdje god je to bilo potrebno, pa rado u povodu toga i s tim nakanama borave i u najstarijem europskom gradu. Predsjednik kluba Aleksandar Panem kaže kako nema ništa ljepše od darivanja djeteta.

- Ovo za nas znači jako mnogo, jer volimo Slavoniju, vezani smo uz nju i dosta dečki iz kluba bilo je ovdje na ratištu tijekom Domovinskog rata. Došli smo jer volimo darivati djecu, taj osmijeh i taj pogled u očima koji dobijete od njih nemjerljiv je. Mi smo neprofitabilna udruga, ali kada i prikupimo nešto novca, dajemo ga djeci, jer oni su naša budućnost - kaže Panem, i najavljuje kako će, čim malo otopli, njihovi članovi iz Istre u Vinkovce doći motorima i ovdje provesti nekoliko dana. Dodaje kako ovaj put to nisu uspjeli realizirati zbog hladnoće, ali i velikog broja poklona koje su nosili.

Zaslužan za stvaranje novog prijateljstva je Vukovarac Boris Horvat, član Fluminense Ridersa, koji već dugo prijateljuje s jednom članicom Udruge Cibalae, pa se rodila zajednička ideja o pomaganju njegova kluba mališanima iz te udruge. Djeca su izvela kraći program kako bi zahvalila bajkerima. M.F.
Najčitanije iz rubrike