Mozaik
RAĐEN JE PO DOGAĐAJIMA IZ II. SVJETSKOG RATA, A GLUME ASSANTE I NERO

Sedlarov novi film "The Match" u američkim kinima
Objavljeno 6. prosinca, 2021.
Film “The Match” Jakova i Dominika Sedlara, po događajima iz II. svjetskog rata, prikazuje se na američkome Showtimeu, a od 10. prosinca i u Film Noir Cinema u Brooklynu. U glavnim ulogama te hrvatsko-američke sportsko-povijesne drame iz 2021. su Franco Nero, Armand Assante i Caspar Phillipson. Radnja filma smještena je u 1944., kad nacisti žele obilježiti Hitlerov rođendan bizarnom nogometnom utakmicom između logoraša iz zatvora za bivše nogometaše i političke zatvorenike te elitne nacističke momčadi. “Predvođeni karizmatičnim bivšim mađarskim kapetanom tima, zatvorenici su odlučni da pobijede u utakmici, bez obzira na sve prepreke i posljedice”, ističe se u najavi filma.

Sedlar je izvijestio da “The Match” igra i u pedesetak američkih kina, što “nisu male stvari za jedan mali, nezavisni film s troje sjajnih glumaca koji su režirali i producirali Hrvati”.

- Mislim da je ovo prvi film koji je napravio netko iz ovoga dijela svijeta koji prikazuje jedna od najvećih i najvažnijih američkih TV postaja - dodao je. H
Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike