Osijek
SURADNJA S CROATIA AIRLINESOM

Stranim studentima subvencionirana karta do Njemačke
Objavljeno 6. prosinca, 2021.
Popust od 30 posto za avionsku kartu do Münchena njemačkim će studentima olakšati vezu s domom

Njemački studenti koji od ove jeseni na Medicinskom fakultetu Osijek pohađaju studij medicine na njemačkom jeziku od sada će imati 30 posto popusta pri kupnji karata za let Croatia Airlinesa na relaciji Osijek - München - Osijek.



Rezultat je to ugovora o subvencioniranju na inicijativu Grada Osijeka, koji su u ponedjeljak na Medicinskom fakultetu Osijek potpisali dekan tog fakulteta, prof. dr. sc. Ivica Mihaljević, i Slaven Žabo, komercijalni direktor Croatia Airlinesa.

- Važna nam je ovakva suradnja s Gradom Osijekom, Osječko-baranjskom županijom i jednom takvom tvrtkom kao što je Croatia Airlines jer nastojimo naše studente strance što više povezati s našim gradom, da mogu što češće otići u svoju domovinu, ali se i vratiti u Osijek, gdje studiraju. Nagodinu upisujemo novu generaciju njemačkih studenata i tako će biti do šeste godine. Na taj način postižemo i strateški cilj Sveučilišta, a to je internacionalizacija, jer svakako želimo biti dio europskog obrazovnog prostora, a to smo studijem medicine na njemačkom jeziku i počeli ostvarivati - rekao je nakon potpisivanja ugovora dekan MEFOS-a, prof. dr. sc. Ivica Mihaljević.

Komercijalni direktor Croatia Airlinesa Slaven Žabo izrazio je zadovoljstvo realizacijom projekta zrakoplovnog povezivanja Osijeka s Münchenom i uvjerenje kako će ono generirati gospodarski rast ovog dijela Hrvatske.

- Iznimno nam je drago što smo ušli u projekt povezivanja Osijeka s Münchenom. Navedenom linijom omogućili smo promentu povezanost ovog dijela zemlje s cijelim svijetom. U suradnji s našim partnerima na njemačkom tržištu već smo prezentirali turistička bogatstva ove regije i njezinu gospodarsku djelatnost, i svima onima kojima je potrebna ta prometna povezanost mi ćemo ju sa zadovojstvom omogućiti. O toj potrebi svjedočimo već danas, 52 njemačka studenta studira na Medicinskom fakultetu Osijek i ona imaju potrebu za brzim i efikasnim dolaskom svome domu. Mi smo to prepoznali i, na inicijativu Grada Osijeka, prihvatili ovaj projekt te im omogućili znatan popust. Ali ne samo njima nego i svim budućim studentima - reko je Slaven Žabo, komercijalni direktor Croatia Airlinesa.

Inače, popunjenost zračne linije Osijek - München - Osijek, koja prometuje od 15. studenoga, trenutno je 30 - 35 posto, s tim što su s približavanjem blagdana neki letovi već rasprodani, otkrio je u ponedjeljak direktor Zračne luke Osijek Ivan Kos.


Ivan Alilović
inicijativa Grada
OSIJEK SVE BLIŽI EUROPI

NA ZNANSTVENOJ KARTI EUROPE
"Nakon što smo nedavno uspostavili suradnju s Croatia Airlinesom, vezano uz let Osijek - München - Osijek, kojim možete doći iz Osijeka u München i obratno za samo 100 minuta, svjedočimo novim dobrim vijestima iz Osijeka. Za 52 njemačka studenta na studiju medicine na njemačkom jeziku, što je pogodnost koju na području Europe imaju još samo Pečuh i Budimpešta i što Osijek stavlja na visoko mjesto na znanstvenoj karti Europe, osigurano je 30-postotno subvencioniranje zrakoplovnih karata za taj let. Na taj način omogućeno im je da u vrijeme blagdana posjete svoj dom. Drago mi je što je inicijativa prihvaćena, zahvaljujem Croatia Airlinesu, a Medicinskom fakultetu želim puno uspjeha i u svim nadolazećim projektima", izjavio je gradonačelnik Ivan Radić.

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

Najčitanije iz rubrike