Sport
BOD U IMOTSKOM POLJU

Cibalijaši neporaženi u utakmici igranoj u kaljuži
Objavljeno 5. prosinca, 2021.

Vezani članci

SLAVONSKI DRUGOLIGAŠKI DERBI PRIPAO OSJEČANIMA

"Bijelo-plavi" Bjelobrđanima nanijeli peti poraz u nizu

Nogometaši Cibalije nastavili su pozitivan niz, nakon domaćih pobjeda nad Solinom i BSK-om ostali su neporaženi na teškom gostovanju u Zmijavcima. Na ŠRC-u Marijan Šuto - Mrma gostima nije lako ništa uzeti, ali Vinkovčani su na zatvaranju jeseni u Drugoj HNL ipak nešto uzeli. Odigrali su s Croatijom u Zmijavcima 1:1 i kući nose vrijedan bod za ugodniji odlazak na zimsku stanku.

Nije bilo lako treneru "cibalijaša" Darku Jozinoviću uoči puta u Imotski. Mnogo je ozlijeđenih i kartoniranih, pa je Jozinović nekako uspio skrpati sastav za dvoboj protiv kod kuće uvijek opasne Croatije, a one igrače koje je poslao na travnjak potpuno su opravdali povjerenje. Odigrali su dobru utakmicu koliko je to bilo moguće u nenormalnim uvjetima, jer igralište je više podsjećalo na neki blatni bazen nego na nogometni travnjak. I u tim "bazenskim" i blatnim uvjetima počelo je prema željama domaćina. U 22. minuti uspjeli su zabiti, a strijelac je bio Šabić. Nakon primljenog pogotka gosti su se morali suočiti s još jednim problemom jer Miljanić je zbog ozljede morao napustiti teren.

Kako je utakmica odmicala, "cibalijaši" su se sve bolje privikavali na izrazito loše uvjete, pa su u drugom poluvremenu zaigrali mnogo bolje. I to im se isplatilo, u 58. minuti Dogan je poentirao za 1:1, a to je ostao rezultat do kraja susreta. No mogla su i sva tri boda u Slavoniju jer, nakon što je zabio, Dogan je propustio golemu priliku. Išao je sam na domaćeg vratara Tomića, mogao je birati gdje će poslati loptu u mreži, a on ju je uputio izvan igrališta, pokraj lijeve vratnice. Bilo je do kraja teško igrati, travnjak se pretvorio u kaljužu, igrači obiju momčadi su se mučili i kao da su svi samo čekali kraj susreta.

Vinkovčani mogu biti zadovoljni, u posljednjem jesenskom kolu osvojili su bod, prvi sa strane. I to u uvjetima koji su bili daleko od normalnih i nogometnih. I. Li.


Standings provided by SofaScore LiveScore
Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Polufinale je tu, mogu naši i brže

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

Najčitanije iz rubrike