Sport
SLAVONSKI OBRAČUN ODBOJKAŠICA U SUPERLIGI

Vukovarke su potvrdile primat osmom uzastopnom pobjedom
Objavljeno 5. prosinca, 2021.

Odigran je u sklopu 9. kola Superlige i prvi ovosezonski obračun slavonskih odbojkašica. Derbi u Gradskom vrtu je potrajao 88 minuta, a na kraju je okončan zasluženom pobjedom gostujućeg sastava.



Enna Vukovar je i protiv Osijeka potvrdila da dobra forma i serija pobjeda nisu nimalo slučajni. Vukovarke su u grad na Dravi stigle s impresivnim nizom, koji je na kraju dobio još jednu recku, osmu. Ipak, jednog trenutka je djelovalo da bi i serija igračica Ivane Džamarije mogla i stati baš u regionalnom obračunu, jer Osječanke su u uvodnom dijelu dvoboja djelovale kao da su kadre pomrsiti računicu bolje plasiranom suparniku. Domaćin je bio nadahnut u prvom setu, brzinskih 14:7 nagovijestilo je početno vodstvo, koje je na kraju i realizirano bez većih problema. Ipak, sredinom prvog seta trenerica Vukovarki povukla je pravi potez, poslala je na parket svoju najiskusniju igračicu, tehničarku Marijetu Majer. Nije trebalo proteći puno da Enna Vukovar stabilizira svoju igru, a to se osjetilo već u prvom setu, gdje je razlika ipak bila prevelika, a uz to su i protivnice bile u dobrom ritmu. Gošće su u drugom setu u nekoliko navrata imale tri poena prednosti, ali u tim trenucima Osijek je još izgledao kao ekipa koja bi mogla izvući pozitivan rezultat. Posebno kada su povele 20:19, drugi set bio je nadohvat ruke, ali ništa od toga. Do kraja seta osvojen je samo poen, a u preostale dvije dionice sastav Tome Pauna više nije bio ravnopravan.

- Dobar prvi set, prigoda da dobijemo drugi, ali smo je propustili. Nismo dobro odigrali njegovu završnicu, kao ni ostatak dvoboja. Izgubili smo sigurnost, plan igre više nismo provodili u djelo i Vukovar je to znao iskoristiti - kaže trener Paun. S druge strane, Ivana Džamarija je vjerovala da izgubljeni prvi set neće ostaviti traga na izvedbi njezina sastava.

- Prethodne su nas pobjede napunile samopouzdanjem, stoga nisam bila zabrinuta nakon prvog seta. Bilo je vidljivo da smo ulaskom Majer počeli igrati bolje, a na kraju je prijelomna bila završnica drugog seta. Nakon toga smo preuzeli punu kontrolu na parketu i stigli do zaslužene pobjede. Znale smo da će naša serija biti na kušnji u Gradskom vrtu, a bodovi iz slavonskog derbija uvijek imaju i dodatnu vrijednost - kaže trenerica superligaša s Dunava, koji je s bodovima i pobjedom iz Osijeka učvrstio treće mjesto na tablici (8-1, 22 boda), dok su odbojkašice s Drave trenutačno šeste, s učinkom 4-5 i 11 bodova na kontu.

Nino Benčina
OSIJEK       1

ENNA VUKOVAR       3

OSIJEK - Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Pišćak i Horvat.

OSIJEK: Kainz, Kolobarić, Rajndl, Gadžić, I. Lovrić, Gajić, Štebih, M. Lovrić, Lizatović, Volmut Weinand, Jurić.

ENNA VUKOVAR: Vrban, Pejaković, Pauletić, Kelava, Vučković, Brocić, Majer, Dugandžić, Đerić, Macura, Munivrana, Orlić, Lukić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:19, 21:25, 14:25, 16:25

PREMIJERNI PORAZ MURSAŠA KOD PRVAKA
Veliki obračun u 9. kolu Superlige odbojkaša odigran je na Savi. Finalisti posljednjeg doigravanja, dvije trenutačno vodeće momčadi, dočekali su međusobni obračun s maksimalnim učinkom. Njega i dalje ima zagrebačka Mladost, koja je na svom parketu nanijela prvi poraz Mursi-Osijek. Domaćin je sve riješio u tri seta, ali u drugom su odbojkaši s Drave imali svojih prigoda, no vodstvo od 21:23 nije kapitializirano i domaćin je slavio 3:0 (25:21, 25:23, 25:22). Poraz je upisala i brodska Marsonia, koja je izgubila u Rijeci 3:1 (26:24, 25:17, 24:26, 25:16).

Možda ste propustili...

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

Najčitanije iz rubrike