Sport
SPEKTAKL U GRADSKOM VRTU

Milinković: Borit ću
se ponovno u Osijeku
Objavljeno 6. prosinca, 2021.
Na FNC 4 priredbi slavili i osječki borci Marin Mikulić i Saša Milinković. Vinkovčanin Žgela pobjednik FNC Armagedon

Jedva je nakon prve runde doteturao do svoga kuta. Sašu Milinkovića, koji se nakon sedam godina ponovno borio u osječkoj dvorani Gradski vrt, Britanac Oliver Thompson itekako je uzdrmao. Nakon nekoliko sekundi duže stanke od dopuštenoga i Saša se vratio. I uz skandiranja osječke publike.



- Sale, Sale! - vikali su svome ljubimcu ljubitelji MMA borbi u Osijeku i šire, čije je poštovanje dobio prije sedam godina kada se borio na priredbi FFC u Osijeku. Ovaj put bio je dio FNC 4 priredbe u subotu navečer u Gradskom vrtu u sklopu koje su održane i završne borbe "Armagedon Jamnica Pro Sport" MMA lige. Dozivanje pubilke očito je Milinkoviću dalo do kraja snage, ne samo izdržati u kavezu do završetka treće runde nego na kraju "isporučiti" više udaraca i prijetnji i na kraju slaviti.

- Nisam baš ni ‘kontao‘ da me je uzdrmao. Da sam znao, više bih se uplašio. Ovaj je stvarno bio tvrd asfalt - slikovito se opisao junak osječkog "asfalta", još više kaveza, kojeg su i ovaj put pratili ženski članovi obitelji. Dok je teturao prema kutu, pokraj nas sjedili su očito neki prijatelji koji jako dobro poznaju Sašu.

- Pa zašto se vraća? Pa on ima kod kuće djecu - povikala je jedna žena u tom društvu.

Saša se vratio i na kraju ostvario pobjedu. Koju je javno priznao i na kraju čestitao i iskusni Britanac, koji ima borbe i u najjačim promocijama, pa i u UFC-u.

- Dobio sam milijardu poruka. Osjetio sam pozitivnu vibru. Ako budem mogao, hodati borit ću se opet u Osijeku - pričao je nakon meča Milinković, koji može biti zadovoljan i zbog činjenice što je njegov mladi učenik iz Training Academy Marin Mikulić ostvario pobjedu na početku drugog dijela priredbe. Marin Mikulić je prekidom u prvoj rundi bio prvi koji je podigao publiku na noge te tako opravdao poziv i priliku do koje ne bi došlo da nije bilo upravo Milinkovića. Mikulić je pobjedom nad Talijanom Nicolom Pitarellom prvi izazvao skandiranje svoga imena. I na noge podigao publiku, koja je bila na nogama i prethodno tijekom finalnih mečeva FNC Armagedon lige. U sklopu kojih je Vinkovčanin Mario Žgela nakon samo 19 sekundi okončao meč protiv Grka Felixa Polianidisa. Bilo je još sjajnih mečeva u oba programa. Istaknut ćemo onaj posljednji, kada je Ivan Erslan nakon 100 sekundi nokautirao Brazilca Henrique Da Silvu. Uradio tako iz osječkog prema UFC kavezima.



Krešimir Lacković
UGLEDNI GOSTI: BABIĆ, GIRIČEK, POKRAJAC...
Promocija i produkcija u rangu onih najvećih. Više od 60.000 pregleda na besplatnom youtube kanalu, koji su gledali završnicu FNC Armagedon lige te još sigurno nekoliko tisuća onih koji su gledali i središnje FNC 4 mečeve na kupljenom paketu. Dodajmo i najmanje tisuću onih koji su uživo gledali borilački spektakl u subotu u Gradskom vrtu. Lijepa je to brojka. Uz još uvijek velike COVID brojke i činjenicu da se za ulazak moralo imati ili COVID putovnicu ili PCR test, a on se prilično brzo mogao odraditi i na ulazu u dvoranu. Pokraj kaveza doista ugledna i poznata lica. Naravno, čelnici Grada i Županije, gradonačelnik Ivan Radić, Župan Ivan Anušić, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, osoba po novom zadužena u Gradskoj upravi za sport Robert Seligman. U Osijek je stigao i Alen “Savage” Babić, hrvatski superteškaš koji gradi profi karijeru, a pri tome svako malo pozove Filipa Hrgovića na borbu. Između njih u posljednje vrijeme samo još nije radilo vatreno oružje. Od ljudi iz borilačkog sporta vidjeli smo i Igora Pokrajca. Pokraj kaveza našao se i bivši košarkaš Gordan Giriček, a ovakvu priredbu nisu propustili ni dečki iz Podcast inkubatora, koji rade odlične stvari u promociiji hrvatskih boraca i borilačkog sporta. Koji očito, i na osječkom primjeru, ima veliku publiku.

FNC 4
 
84 kg: Marin Mikulić (Hrvatska) – Nicola Pitarello (Italija) - tehnički nokaut

77 kg: Michael Reali (Italija) - Luka Ćurković (Hrvatska) – tehnički nokaut

66 kg: Danijel Bažant (Hrvatska) – Giovanni Rivetti (Italija) - tehnički nokaut

70 kg: Marko Bojković (Srbija) – Dawid Galecki (Poljska) - tehnički nokaut

77 kg: Ivica Trušček (Hrvatska) – Kuitty Begay (Italija) - gušenje

120 kg: Saša Milinković (Hrvatska) – Oliver Thompson (Velika Britanija) podijeljena odluka sudaca

93 kg: Ivan Erslan (Hrvatska) – Henrique Da Silva (Brazil) - tehnički nokaut

FINALE FNC ARMAGEDON

 

66 kg: Denis Jurakić (Srbija) - Mateo Bolfan (Hrvatska), jednoglasna sudačka odluka

70 kg: Rusi Minev (Bugarska) def. Alberto Antić (Hrvatska), giljotina - prva runda

77 kg: Đorđe Bukvić - Aleksandar Mihailović (Crna Gora), high kick - prva runda

84 kg: Matija Bosančić (Srbija) - Mateo Šitum (Hrvatska), TKO - prva runda

97 kg: Mario Žgela (Hrvatska) - Felix Polianidis (Grčka), KO - prva runda

Možda ste propustili...

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

MALA ODBOJKA NA REGIONALNOJ RAZINI

Rivalima motiv za dalje, Mursi primat

Najčitanije iz rubrike