Crna kronika
POŽARNA INTERVENCIJA KOD NEPTUNA U OSIJEKU

Izbio požar na šlepu punom boca acetilena i kisika, gasilo ga 27 vatrogasaca
Objavljeno 5. prosinca, 2021.

Čak 27 osječkih vatrogasaca spriječilo je eksploziju boca acetilena i kisika te veće zagađenje rijeke Drave gaseći požar koji je u nedjelju ujutro izbio na starom šlepu nedaleko od Motonautičkog kluba Neptun u Osijeku. Veliku buktinju vidio je građanin koji je nedjeljno jutro provodio šetajući psa nedaleko od šlepova te pozvao vatrogasce.



Za sada nema službenih informacija o tome kako je požar nastao, no pretpostavlja se da je netko dan prije rezao dijelove šlepa te da je tako došlo do izbijanja vatre. Na šlepu, kada su došli vatrogasci, nije bilo nikoga.

 

 



- U 7.11 dobili smo dojavu da gori stari šlep te je na intervenciju upućeno osam vatrogasaca s dva vozila. Dolaskom na mjesto događaja vatrogasci su vidjeli kako je požar zahvatio veliku površinu šlepa te smo pozvali DVD Gornji grad i uputili ga na mjesto intervencije. DVD Gornji grad izišao je na intervenciju s devet ljudi i dva vozila. Naknadno je pozvan i DVD Retfala koji je izišao na intervenciju s 10 vatrogasaca i tri vozila. Nakon što je požar lokaliziran, Javna postrojba vratila se u bazu, no ostali su vatrogasci iz DVD-ova. Nakon što je otišao i DVD Retfala, posljednji su ostali iz DVD-a Gornji grad koji su provjerili je li požar potpuno ugašen. Intervencija je završena u 10.32 - doznajemo iz Javne vatrogasne postrojbe Osijek.

Profesionalni vatrogasci kažu kako se radilo o vrlo zahtjevnoj intervenciji jer su posvuda na šlepu bile ostavljene boce acetilena i kisika koje su vrlo eksplozivne. Uz to, pretpostavlja se da se u šlepu nalaze razna maziva koja bi, da su boce eksplodirale i on potonuo, dovele do velikog onečišćenja Drave. Nažalost, do manjeg onečišćenja ipak je došlo kada se u nju izlilo pjenilo kojim je požar gašen, pa su pozvani inspektor zaštite okoliša i Lučka uprava. Nakon očevida bit će poznato više detalja oko ovog događaja.

Inače, kod ovog se šlepa prethodnih mjeseci i godina utopilo više osoba, posljednji je bio 30-godišnjak koji se u lipnju ove godine s trojicom prijatelja namjeravao spustiti Dravom u kanuu. Kanu se prevrnuo i mladi muškarci završili su u vodi, dvojica su spašena, no treći, nažalost, nije. Tijekom 2018. godine na istom mjestu utopio se 27-godišnjak koji je skočio u Dravu pomoći svom psu mješancu koji se utapao. Nažalost, oba su se utopila... S.Lacić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike