Osijek
RADIONICA BAKE I DJEDOVA OSJEČKOG MUH-A

Viktor (8): Volim baku jer lijepo kuha, a djedu pobjeđujem u nogometu
Objavljeno 4. prosinca, 2021.

Puni iščekivanja što će ondje raditi bili su djedovi i bake koji su sa svojim unucima ove subote prijepodne proveli u prostorijama Matice umirovljenika Grada Osijeka. Puni iznenađenja za sve njih bili su članovi osječkog MUH-a koji su im priredili radionicu Međugeneracijske suradnje umirovljenika i osnovnoškolske djece i to crtanja nakon poslušane priče „Ptica duše” i to u okviru programa „Aktivna mirovina”.


- Ovaj program provodimo iz EU fondova, a ovo je aktivnost gdje pomažemo našim članovima u smislu druženja i zanimljive radionice. Srećom pa imamo mogućnosti obratiti se i u drugim aktivnostima, a ovo je druženje s bakom i unucima koje je najmlađima od velikoga značaja. Naime, bake i djedovi uvijek puno pomažu roditeljima i rasterećuju ih, a istovremeno i uveseljavaju djecu koja ih, koliko vidimo, jako vole – rekla je Marija Sužnjević, predsjednica osječkoga MUH-a.


Ne samo da su imali što nacrtati nakon što su poslušali ovu lijepu priču, već su okupljena djeca bila puna hvale za svoje bake i djedove. Da ih neizmjerno voli potvrdila je osmogodišnja Lucija Topalov koja kaže kako svoju baku jako voli, jer je uči kreativnim stvarima. Stoga ne čudi da svoje slobodno vrijeme provodi kod bake, a veseli se, kaže, što ju je povela na radionicu gdje će moći crtati, jer crtanje kaže, obožava.


Sličnoga je mišljenja i njezin vršnjak Viktor Orban koji kaže da je već bio na sličnim radionicama te da mu je ondje jako lijepo. No, pričljiv Viktor priznao nam je da kod bake najviše voli ići jer mu pravi ukusna jela, a najdraži su mu riža i špinat.


- Često sam kod njih jer živimo u blizini, a jako volim bakina jela. I s djedom volim igrati nogomet i uvijek ga pobijedim – iskreno kaže Orban koji se ondje odmah sprijateljio s ostalom djecom koja su ondje dobila niz iznenađenja. Bili su tu i pokloni za blagdan Sv. Nikole, ali i razni slatkiši i sokovi za što su se pobrinuli vrijedni članovi MUH-a na čelu sa Sužnjević. M. Mihelić

Možda ste propustili...

VLASTA RAMLJAK GOŠĆA SUSRETA UGODE

Najviše od svega volim teatar, on mi život znači

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike