Sport
BEZ POBJEDNIKA U VELIKOJ GORICI

Osijek s igračem manje sačuvao bod
Objavljeno 4. prosinca, 2021.
Bijelo-plavi su posljednjih pola sata utakmice igrali s desetoricom zbog isključenja Kleinhesilera

Osijek se iz Velike Gorice kući vraća s jednim bodom. U Turopolje su bijelo-plavi stigli s pobjedničkim ambicijama, ali razvoj utakmice bio je takav da su se na koncu morali zadovoljiti polovičnim uspjehom. Bila je to čudna utakmica u kojoj je bilo vidljivo kako Osijeku nedostaje prave energije. Dramatični prolaz u polufinale Kupa nakon produžetaka i jedanaesteraca protiv Slaven Belupa ostavio je traga, a kako jedna nevolja nikada ne dolazi sama potvrilo se uoči susreta kada je iz konkurencije za momčad ispao Mihret Topčagić zbog bolesti.

Iako je susret bio sporog tempa Osječani su iz njega možda mogli izvući više da u 61. minuti nije isključen Kleinheisler. Nakon toga ipak je najvažnije bilo ostati neporažen što je Osijeku uspjelo, iako je Jurčević, recimo, propustio veliku priliku u 69. minuti za drugi pogodak. No, prilika je imala i Gorica, ali je na vratima raspoložen bio Marko Malenica i sačuvao Osječanima taj jedan bod kojim su seriju neporaženosti produžili na 13 utakmica.


Hiroš izjednačio petom


Planovi s kojima je Osijek ušao u utakmicu brzo su pali u vodu. Već iz prve akcije Gorica je došla do vodstva. U šestoj minuti Steenvoorden je poslao dugu loptu pred kazneni prostor Osijeka tamo ju je primio Kalik, ostavio za Pršira koji je prizemnim udarcem s 11-12 metara pogodio mrežu. Vrlo brzo, nakon samo dvije minute Osijek je mogao izjednačiti. U osmoj minuti Miloš je ubacio zdesna, a Lončar pucao glavom prema donjem lijevom kutu, no Kotarski se pružio i spriječio pogodak. Ubrzo nakon toga iz igre je zbog ozljede morao Pršir, a tek nakon tih uvodnih prilika moglo se vidjeti koja je bila zamisao trenera Nenada Bjelice. Darko Nejašmić proveo je cijelo prvo poluvrijeme na poziciji srednjeg stopera. Osijek je imao više od igre koja nije bila baš nešto posebno ritmična, dok su domaćini vrebali svoje prilike iz protunapada.

U 12. minuti Nejašmić je odličnom loptom pronašao Kleinheislera na desnom krilu, on je ušao u kazneni prostor ali završni udarac nije bio dobar. Veliku priliku imala je Gorica u 22. minuti kada je Lovrić odličnim pasom doveo Matara u situaciju "jedan na jedan" s Malenicom, no osječki vratar se iskazao u toj situaciji i obrani Senegalčev udarac. No, kako god netko zaprijeti vratima Osijeka tako se i ozljedi, pa je uskoro Matar izašao iz igre zbog problema s mišićem. U 35. minuti Osijek je složio lijepu akciju u kojoj je Kleinheisler povratnom loptom pronašao Brleka, a njegov udarac s 11 metara u desni donji kut uspio je zaustaviti Kotarski koji je tako s dvije odlične intervencije čuvao prednost domaćina. U 43. minuti Osječani su imali još jednu priliku. Opet je Miloš poslao odličan ubačaj zdesna na koji je naletio Daku, pucao, no udarac je uspio malo usporiti Steenvoorden u bloku što je bilo dovoljno da ga Kotarski zaustavi. I kada se već činilo kako će se na odmor otići s minimalnom prednošću domaćina Osijek je uspio izjednačiti zahvaljujući prefriganosti i snalažljivosti Hiroša.

U trećoj minuti nadkonade opet je ubacio Miloš, lopta je došla do Hiroša na petercu koji je bio okrenut leđima, ali je lukavo petom pucao i pogodio donji desni kut za izjednačenje. Bilo je to čudno poluvrijeme u kojem su obje momčadi izgledale nekako lijeno i usporeno, a Osijek je zaslužio to izjednčenje jer je ipak bio opasniji poduzetniji u tom dijelu susreta.


Laszlovo isključenje


Nakon 15-ak minuta igre u nastavku susreta Gorica je došla u povlašteni položaj jer je u 61. minuti zbog drugog žutog kartona isključen Kleinheisler. Neposedno prije toga trebao je biti dosuđen očigledan prekršaj na Milošu, no Pečarić ga je previdio, a kao posljedica toga došao je taj sudar Kleinheislera i Mitrovića zbog kojeg Mađar morao ranije u svlačionicu.

Međutim, prvu veliku priliku nakon isključenja imao je Osijek. U 69. minuti Fiolić je odličnom loptom u prostor proigrao Jurčevića koji je bio sam pred Kotarskim, ali je reagirao baš bekovski i pucao visoko preko vrata. U završnih 20-ak minuta očekivano se uglavnom igralo pred Osijekovim vratima. Bilo je nekoliko velikih gužvi u kojima se lopta odbijala po kaznenom prostoru ali je obrana bijelo-plavih na koncu uspijevala raščistiti sve te situacije. Pokušavao je Lovrić svojim poznatim dalekometnim projektilima, ali Malenica je na to bio spreman ili su odlazili pored okvira vrata. U 86. minuti Lovrić je tukao snažno iskosa s lijeve strane i pogodio vanjski dio vratnice, a najveću priliku za pogodak koji bi vjerojatno odlučio utakmicu Gorica je imala u 89. minuti kada je Lovrić s osam metara pucao iz voleja, Malenica je to uspio odbiti, a u nastavku akcije je Bralić raščistio ispred linije vrata. U sudačkoj nadoknadi mogao i Osijek do pobjede kada je Fiolić još jednom okomitom loptom proigrao Nejašmića koji ju je oštro vratio u sredinu ali je ona otišla iza leđa Dakua na drugoj vratnici, pa je susret završio bez pobjednika. D.Keler

 
 
Standings provided by SofaScore LiveScore

GORICA 1 (1)
OSIJEK 1 (1)


VELIKA GORICA - Gradski stadion. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 800. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb) 5,5. Strijelci: 1:0 Pršir (6), 1:1 Hiroš (45+3). Žuti kartoni: Babec, Lovrić, Kalik (Gorica), Hiroš, Jurčević 5,5, Kleinheisler, Jugović, Nejašmić, Lončar (Osijek). Crveni kartoni: Kleinheisler (Osijek).
IGRAČ UTAKMICE: MARKO MALENICA (OSIJEK)
GORICA: Kotarski 7, Šimunović 6, Steenvoorden 6,5 (od 72. Fruk -), Jovičić 6,5, Doka 6, Babec 6,5, Pršir - (od 13. Suk 6), Kalik 7, Mitrović 6, Lovrić 6,5, Matar 6 (od 29. Caio Cruz 6,5).
OSIJEK: Malenica 7,5, Miloš 7, Škorić 6,5, Lončar 6,5, Jurčević 5,5 (od 89. Čeberko -), Nejašmić 6, Jugović 6 (od 89. Pilj -), Brlek 6 (od 78. Bralić -), Kleinheisler 6, Hiroš 6 (od 65. Fiolić 6,5), Daku 6,5.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana