Sport
U DVORANU JUG STIŽU PRVAKINJE DRŽAVE

Osječanke nikog ne dočekuju
s bijelom zastavom
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
Još prošlog tjedna pogled na tablicu nije dobro izgledao. Košarkašice Murse su u Premijer ligi imale skor 0-6, a potom spojile dvije pobjede. U nedjelju su u Slavonskom Brodu svladale ekipu Broda na Savi (59:70), a onda sredinom tjedna pobijedile i Šibenik sa 53:38! Rezultat protiv Šibenčanki nije slavan, više izgleda kao da su igrale dvije školske ekipe, ali trener Osječanki Goran Gunjević kaže: “Ne zanima nas rezultat nego pobjeda.” I potpuno je u pravu, bodovi su važniji od umjetničkog dojma, a s četiri Osječanke su se izvukle sa samog dna tablice i sad se mnogo lakše diše.

- Paradoksalno, ali istinito, dvije utakmice koje smo ove sezone najlošije odigrali na kraju smo dobili. Nisam zadovoljan kako je moja ekipa odigrala u Slavonskom Brodu, ali ni kod kuće protiv Šibenika. No najvažnije je da smo pobijedili, a i ne bih imao ništa protiv da i dalje igramo loše, a dobivamo - kaže Gunjević.

Svakako ne može biti zadovoljan kad mu ekipa ubaci 53 poena, ali može biti kad limitira suparnice na 38.

- Obrana je bila ključ, a nju smo stvarno odigrali vrhunski. Potpuno smo zaustavili Šibenčanke i nisu nam mogle ništa. I dok je obrana bila odlična, ponovno smo imali problema u napadu, promašujemo otvorene šuteve, čiste zicere...

Nakon dvije pobjede Mursa čeka prvaka Hrvatske iz Dubrovnika. U nedjelju u dvorani Jug (18 sati) gostuje ekipa Raguse.

- Glupo je pričati kad imaš dvije pobjede na kontu da možeš svakoga u ligi dobiti, ali ja sam uvjeren da mi imamo kvalitetu za pobijediti i Ragusu, posebice kod kuće. Naše ambicije su jasne, želimo nove bodove, Ragusa je iznimno jaka, ali nikoga ne dočekujemo s bijelom zastavom - zaključio je Gunjević.

I. Liović
Najčitanije iz rubrike