Regija
HPD CIBALIA UREĐUJE DOBIVENI PROSTOR

Planinari sami rade, nadaju se donacijama u opremi i novcu
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
VINKOVCI - Samo dva tjedna nakon što su 16. studenoga službeno preuzeli ključeve prostora u Bloku Vladimira Nazora 14, koji su dobili od Grada na korištenje, mala, ali vrijedna ekipa entuzijasta, članova Hrvatskog planinarskog društva Cibalia, počela je raščišćavati okoliš iza objekta, a koji će, kada se uredi, kažu, biti vanjski dnevni boravak za članove društva. Objekt je dotrajao i bit će potrebno poprilično posla i donacija, ocjenjuju u HPD-u, kako bi ga doveli u funkciju, ali imaju mnogo članova i, znajući njihovu upornost i marljivost, ne sumnjaju da će radovi biti uspješno izvedeni.

HPD Cibalia počeo je djelovati u rujnu 2015. i do kraja godine imao je 40 članova, a danas okuplja 194 člana koji redovito sudjeluju u planinarskim pohodima diljem Hrvatske, ali i izvan nje.

- Grad Vinkovci prepoznao je naš rad i dodijelio nam prostor u Bloku Vladimira Nazora koji nije korišten više od dvadeset godina te je u jako zapuštenom stanju. Našli smo zajednički interes jer su gradonačelnik Bosančić i zamjenik Romić vidjeli u nama potencijal da možemo urediti taj prostor i da će on zaživjeti kao mjesto druženja svih građana koje okuplja ljubav prema planinarenju i boravku u prirodi – kaže predsjednik društva Igor Nađ, veliki zaljubljenik u zdrav život i svoj hobi kojim se bavi kada nema obveza kao profesionalni vatrogasac vinkovačke postrojbe i vrijedni član vinkovačke Stanice Hrvatske gorske službe spašavanja.

Sada su im najpotrebniji građevinski materijal za saniranje krovišta koje prokišnjava, keramika za novi sanitarni čvor, podne obloge, nove instalacije za vodu i električnu energiju, pa pozivaju građane koji cijene i podupiru njihov rad u planinarenju, a posebno poduzetnike, da se uključe donacijom, najbolje u materijalu, a Grad je obećao osigurati nove prozore i vrata. Radne snage ne nedostaje jer od 200 članova u svakom trenutku imaju bar pedeset na raspolaganju za pomoć, kaže Nađ.

- Volio bih da naš prostor, kada ga obnovimo, građani Vinkovaca prepoznaju kao mjesto svakodnevnog druženja, informacija i potrebne edukacije za boravak u prirodi - zaključuje predsjednik vinkovačkih planinara i najavljuje kako će radni dan biti rezerviran za edukacije, a vikendi, već uobičajeno, za planinarenje.

Radove po fazama duhovito prikazuju na svojoj novoj internetskoj stranici www.hpdcibaliavinkovci.hr, gdje građani mogu pratiti što se radi i što je napravljeno, pa mogu vidjeti i kako pomoći. M. Flego
Možda ste propustili...

IGOR TOPALOVIĆ, ČUVAR I PROMOTOR POVIJESTI

Povijesni zapisi i fotografije Đurđenovca u monografiji

ĐURĐENOVAČKI UČENICI U NAŠIČKOM PROJEKTU “DOMOVINA I JA”

Osmaši posjetili Voćin i Četekovac

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana