Regija
RJEŠAVANJE STAMBENOG PITANJA MLADIH

Potpisani ugovori s 24 korisnika potpora
Objavljeno 4. prosinca, 2021.
DONJI MIHOLJAC - Gradonačelnik Goran Aladić u velikoj vijećnici u dvorcu Mailath s nova je 24 korisnika potpisao ugovore o dodjeli nepovratnih sredstava iz gradskog Programa za poticanje rješavanja stambenog pitanja. Riječ je o ukupnom iznosu od 700.000 kuna, a koji je 200.000 kuna veći nego prošle godine.

Gradonačelnik je naglasio veliko zanimanje mladih obitelji za te potpore i dodao kako u Gradu razmatraju mogućnost da se nagodinu poveća broj korisnika, ali i iznos potpora.

- Sretan sam što imam prigodu potpisati ugovore i čestitati na ispunjavanju uvjeta za dodjelu potproa. Ovo je druga godina kako smo raspisali natječaj za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih, a budući da je interes za ove potpore velik i s obzirom na iskustva koja smo stekli u proteklom razdoblju, nastojat ćemo se prilagoditi kako bismo u budućnosti što većem broju mladih ljudi dodijelili sredstva – rekao je gradonačelnik Aladić.

Podsjećamo da Grad Donji Miholjac nepovratnim potporama namjerava pomoći mladim obiteljima u rješavanju stambenog pitanja. Potporu mogu ostvariti obitelji u kojima prijavitelj ili njegov bračni partner nisu navršili 40 godina prije objavljivanja javnog poziva. Osim toga, moraju imati prebivalište na području Donjeg Miholjca i ne smiju imati nepodmirene obveze prema Gradu. Mlade obitelji mogu dobiti potporu od 40 tisuća kuna za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta te gradnju obiteljske kuće, a do 20 tisuća kuna za rekonstrukciju obiteljskih kuća ili stanova. Također, potpore do 7000 kuna mogu se dobiti za plaćanje priključka na vodovodnu, plinsku i električnu mrežu. Sve obitelji koje ostvare pravo na potporu moraju ostati prijavljene na adresi deset godina.

Na javni poziv ove je godine stiglo ukupno 38 prijava, a odobrene su 24 potpore. Najviše zainteresiranih bilo je za rekonstrukciju stambenog objekta, za što je odobreno deset potpora.

- Nagodinu ćemo u javnom pozivu nastojati što preciznije opisati sve uvjete koje korisnici ovih potpora moraju ispuniti jer je ove godine bilo manjih nejasnoća - rekao je gradonačelnik Aladić.

Tonka Šapina dobila je novac za kupnju stambenog objekta. Istaknula je kako je vrlo zadovoljna potporom, a Gradu je zahvalila što je njoj i ostalima olakšao stambeno zbrinjavanje. S. Fridl
Možda ste propustili...

SUFINANCIRANJE UMJETNOG OSJEMENJIVANJA

Općina Podgorač ulaže u stočarstvo

NA STRANICAMA GRADA ĐAKOVA

Objavljene bodovne liste za stipendije

OPĆINA ČAĐAVICA ORGANIZIRALA PRIJEVOZ

Obitelj grofa Draškovića donirala drva potrebitima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKOVČANI SU ZADOVOLJNI

Rođeno 19 beba više nego
u 2020., jedan mali razred

2

NA VINKOVO DAN OPĆINE TRNAVA I TRADICIJA U VINOGRADIMA

Blagoslov vinograda Nadbiskupije

3

OGRANAK MATICE HRVATSKE U VINKOVCIMA

Predstavljena knjiga ''Kad sam ja bio đeca''