Regija
HUMANITARNA AKCIJA KATOLIČKOG DJEČJEG VRTIĆA EDEN

Izradili božićne ukrase za Tinove prve korake
Objavljeno 3. prosinca, 2021.
VINKOVCI - Područni objekt “Srce Marijino” Katoličkog dječjeg vrtića Eden ovoga će Božića humanitarnom akcijom pokušati vratiti osmijeh na lice dječaku Tinu Brankoviću, oboljelom od artrogripoze. U prostoriji hola postavili su različite ukrase koje su vrtićarci pripremili sa svojim tetama, a dobrovoljnim novčanim prilozima posjetitelji vrtića mogu se pridružiti akciji Katoličkog dječjeg vrtića.

- Svake godine u vrijeme došašća u suradnji s roditeljima sudjelujemo u humanitarnim akcijama. Ove godine odlučili smo dati doprinos liječenju maloga heroja Tina, kojemu je potrebna operacija kako bi mogao hodati. Sva djeca koja pohađaju naš vrtić pridonose akciji. Zahvaljujemo svim roditeljima koji se uvijek radosno odazovu našim humanitarnim akcijama. Svima hvala, a Tinu želimo da ponosno korača životnim putovima - kaže Ivana Jurčević, voditeljica područnoga objekta “Srce Marijino”.

Artrogripoza (AMC), koja je Tinu dijagnosticirana pri porođaju, rijetka je bolest koja se manifestira ukočenošću zglobova, skraćenim tetivama i slabom pokretljivošću mišića. Tinu je bolest zahvatila obje nogice, ne može savijati koljena, ograničena mu je pokretljivost oba palca, prstiju, ručnih zglobova, kukova. Liječenje u poznatoj njemačkoj klinici koje bi omogućilo da Tin prohoda stoji 700.000 kuna. M.F.



Miroslav Flego
Najčitanije iz rubrike