Regija
RADIONICE U OSNOVNOJ ŠKOLI VOĆIN

Osnovci o suvremenim ovisnostima, toleranciji i pomaganju ovisnicima
Objavljeno 4. prosinca, 2021.
VOĆIN - Održavanjem prigodnih radionica u sedmim i osmim razredima obilježen je Mjesec borbe protiv ovisnosti u Osnovnoj školi Voćin.

– Za razliku od obilježavanja toga mjeseca prethodnih godina, ove smo godine stavili naglasak na suvremene ovisnosti, poznate i kao bihevioralne (ponašajne) ovisnosti. Svaka je radionica sadržavala teorijski dio u kojem smo razgovarali s učenicima o tome što je uopće ovisnost, o vrstama suvremenih ovisnosti i značajkama svake ovisnosti – pojasnila je pedagoginja Lorena Oreški.

Aktivnosti u praktičnom dijelu radionica razlikovale su se od razreda do razreda. S učenicima sedmih razreda snimljeni su videozapisi, pa se tako iz uratka 7.a razreda može saznati što je to ovisnost, koje su vrste i značajke suvremenih ovisnosti i poslušati čemu bi valjalo reći “da”, a čemu “ne”. U videozapisu 7.b razreda mogu se poslušati motivacijske poruke ovisnicima i intervju novinarke s ovisnikom o kockanju. Taj je razred izradio i letak u digitalnom alatu Canva. Učenici 8.a izradili su plakat, a učenici 8.b pisali su pisma suvremenim ovisnicima.

– Na kraju svake radionice slijedio je kviz kako bismo provjerili koliko su učenici zapamtili. Svaka je radionica završila ispunjavanjem evaluacijskog listića kako bismo dobili povratnu informaciju o provedenoj radionici - kaže pedagoginja Oreški.

Ciljevi radionica bili su prepoznavanje suvremenih ovisnosti, razvijanje svijesti o njima i njihovim posljedicama te poticanje tolerancije i pomaganja ovisnicima. P.Ž.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VELIKO SRCE VATROGASACA

Gasili mu kuću i pobrinuli
se da ne bude na hladnom

2

U ĐAKOVŠTINI CIJENA DO 10.000 EURA

Ulazak stranaca od 2023. hektar je poskupio i 100 %

3

NA VINKOVO DAN OPĆINE TRNAVA I TRADICIJA U VINOGRADIMA

Blagoslov vinograda Nadbiskupije